GuidePedia

0

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Μεγάλη τουρκική μονάδα  των ειδικών δυνάμεων  εισέβαλε σήμερα το πρωί στο συριακό έδαφος εγκαινιάζοντας την νέα στρατηγική  της Άγκυρας μετά την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ρωσία, τονίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ .

Τα τουρκικά  στρατεύματα έχουν εισέλθει στη Συρία με επίσημη δικαιολογία της πλήρους  εξάλειψης των θυλάκων των ισλαμικών ακραίων δυνάμεων του ISIS  , σύμφωνα με την  εφημερίδα Milliyet της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ωστόσο, αν και αυτές οι «ειδικές δυνάμεις» έχουν διασχίσει τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, δεν έχουν διησδήσει  πολύ  βαθιά ακόμη στην Συρία,  ξεκινώντας ευρείας κλίμακας  στρατιωτικές επιχειρήσεις.

turkish1_1

Σκοπός σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων είναι,  η δημιουργία  ενός ασφαλούς διαδρόμου για τις μονάδες τεθωρακισμένων και του  βαρέως πυροβολικού οι οποίες αναμένεται να προωθηθούν βαθιά στο συριακό έδαφος  , ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass της Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι οι Σύροι Κούρδοι, οι οποίοι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ  θα αντιδράσουν στρατιωτικά  και θα έχουμε για πρώτη φορά ενδεχομένως  μια αναμέτρηση Τούρκων και Κούρδων εντός του συριακού εδάφους με απρόβλεπτες συνέπειες.

turkish_tanks

Η Άγκυρα αφού κατανόησε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα έδινε ποτέ την άδεια για τέτοιου τύπου επιχειρήσεις στην Συρία , αποφάσισε ότι ο ρωσικός παράγοντας εξυπηρετεί τέλεια τα τουρκικά συμφέροντα σε σχέση με την αποφυγή δημιουργίας κουρδικού θύλακα στην βόρειο Συρία.

Οι προθέσεις των Τούρκων να εισάγουν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό  στο συριακό έδαφος εναντίον των Κούρδων , προμηνύει ότι η εισβολή των τουρκικών δυνάμεων θα κρατήσει αρκετά μεγάλο διάστημα, κάτι που σίγουρα θα έχει και την σιωπηλή «έγκριση¨ του Άσαντ, που δεν θέλει την δημιουργία κουρδικού κράτους εντός της χώρας του.

Ο Σάλεχ Μούσλιμ, ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατική Ένωση (PYD) των Κουρδων της Συρίας, δήλωσε ότι η Τουρκία εισέρχεται σε “βάλτο” με την επιχείρησή της στη Συρία και θα ηττηθεί εκεί, όπως και το Ισλαμικό Κράτος.


1475121037

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί πριν λίγε ημέρες επιχείρησαν να «χαράξουν» μια «γραμμή» στην βόρεια Συρία για να οριοθετήσουν το συριακό κουρδικό αυτόνομο  κομμάτι , και αυτό σήμανε αμέσως κόκκινο συναγερμό για την Άκυρα, Δαμασκό και την Μόσχα.

Το σίγουρο είναι ότι μόλις τώρα ξεκίνησαν «τα παιχνίδια πολέμου» στην Συρία με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους «παίκτες » στην περιοχή.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top