GuidePedia

0



«Ο Λύκος και αν εγέρασεν  κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του», αναφέρει ένα σοφό ελληνικό γνωμικό. Πόσο μάλλον όταν ο «λύκος» αυτός είναι ο Σουλτάνος Ερντογάν , ο οποίος έχει βάλει σε ισχύ την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Με ωμή απειλή χρήση στρατιωτικής βίας απείλησε ο  εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος  ισχυρίστηκε, πως σημαντικό μέρος του οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ανήκει στην Τουρκία.

Ο Μπιλγκίτς είπε ότι για να υπάρξει δίκαιη, διαρκής και συνολική λύση στο Κυπριακό, πρέπει στις διαπραγματεύσεις, να τεθεί, και το θέμα των φυσικών πόρων.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά, ανέφερε, πρέπει να θεωρηθεί ως ισότιμος εταίρος με την ελληνοκυπριακή, προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ενεργούν ως ο μοναδικός, όπως είπε, ιδιοκτήτης του νησιού. Μας ανησυχούν, συνέχισε, οι μονομερείς πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και χαρακτήρισε παράνομες τις δραστηριότητες διεθνών εταιρειών για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην οικονομική ζώνη της Κύπρου, αναφέρει ο κυπριακός τύπος .

TURKEY-AIGAIO01-02MARCH2015-e1425277106130

Για τους Οθωμανούς Τούρκους της σημερινής Τουρκίας , «η Ανατολική μεσόγειο Θάλασσα είναι μια «ημίκλειστη θάλασσα» με  υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, με πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να καθορίζονται από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής( Ελλάδα, Λίβανος, Ισραήλ και φυσικά της Τουρκίας), βάση συμφωνίας και με βάση τις αρχές της ισότητας».

Στην Κύπρο έχοντας ως προκάλυμμα τους Τουρκοκυπρίους απαιτούν εκβιαστικά την «μοιρασιά» των  θαλάσσιων οικοπέδων σύμφωνα με το δικό τους «αρρωστημένο μυαλό».
Επαναλαμβάνουμε, δεν πρόκειται για προσπάθεια δημιουργία τεχνητής εντάσεως εκ μέρους της Τουρκίας  , αλλά για ενέργειες που υλοποιούνται με μαθηματική και νομική ακρίβεια.
Πάγια πολιτική της Άγκυρας είναι η υφαρπαγή ελληνικού πλούτου , βραχονησίδων και γενικά ελληνικού εδάφους λόγω των άκρως ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους για «μεγάλωμα» της χώρας τους προς δυσμάς.

Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να αντιδράσει σε αυτήν την νέα πρόκληση σε συνεννόηση με τους Κυπρίους, ξεκινώντας με την αποστολή μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Μεγαλόνησο, αλλά και με την αποστολή ελληνικής μεραρχίας όπως υπήρχε μέχρι το 1967.

Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με μια συντονισμένη διπλωματική προσπάθεια με τις χώρες στις οποίες ανήκουν οι εταιρείες που συμμετέχουν στο  κυπριακό διαγωνισμό αδειοδότησης  θα «φρενάρουν» τα κέφια του ασύδοτου Ερντογάν  έστω και ένα διάστημα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top