GuidePedia

0

Για επιδίωξη μόνιμης παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ως στόχο των ΗΠΑ κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή» επικαλούμενη κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ΗΠΑ στοχεύουν να παραμείνει το ΝΑΤΟ στην περιοχή για δεκαετίες και αν επεκτείνει με σχέδιο και ένα νέο δόγμα την ακτίνα δράσης του στη Μεσόγειο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι ΗΠΑ επιθυμούν να αποδώσει πάση θυσία η επιχείρηση ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, να μην προκληθεί θερμό επεισόδιο και να επιλυθούν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα το συντομότερο δυνατόν.

Το Αιγαίο και η Ελλάδα καθίστανται για τις ΗΠΑ ως μείζονος σημασίας για μία σειρά από ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το προσφυγικό πρόβλημα, τη μετανάστευση των φτωχών, την κλιματική μετανάστευση την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά και τις κινήσεις της Ρωσίας στην περιοχή, όπως επίσης και η προστασία των ενεργειακών οδών.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως υφίσταται ένας επιπλέον κίνδυνος για τη χώρα καθώς οι μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στους θεσμούς της ΕΕ, η νέα συνοριοφυλακή, η δράση του ΝΑΤΟ και τα προβλήματα με την Τουρκία μπορεί να οδηγήσουν σε διεθνοποίηση ενός τμήματος του Αιγαίου, με προφανείς συνέπειες για την ελληνική κυριαρχία.

Ένα ενδεχόμενο, που σύμφωνα με το δημοσίευμα το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να υποτιμήσει αλλά να δράσει τώρα!

Οι καταστάσεις πλέον τρέχουν, τα αφεντικά βιάζονται, γιατί ο χρόνος τους πιέζει και η διαταγή είναι σαφής: "Κανονίστε το μοίρασμα της ενέργειας με την Τουρκία".

Θυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια υπήρξε πάντα η σχετική αμερικανική "παρότρυνση" και "συμβουλή" για να μην ξεχνάμε τις εντολές που δόθηκαν και επισήμως.

Έτσι απο την δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο δεκαετίες ολόκληρες, περάσαμε εν μία νυκτί «στο πετρέλαια υπάρχουν», στην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και στην πρόταση των ΗΠΑ για εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας και συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, έστω και αν «ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές». (Συνέντευξή του Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, και πάλι στην «Καθημερινή»)

Εύκολα ο καθένας αντιλαμβάνετε πλέον, πως όσα προωθούνται γεωπολιτικά απο τις ΗΠΑ θα έχουν ως θύμα την Εθνική μας κυριαρχία!
Όπως όλα δείχνουν, το τι θα παραχωρήσουμε έναντι των "δανείων" έχει ήδη αποφασισθεί.

Το κουστούμι έχει ραφτεί και τα φέσια μαζί. Θα τα φορέσουμε και θα τα καμαρώνουμε ταυτόχρονα. Καθισμένοι απέναντι στήν τηλεόραση επί του καναπέως !!!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top