GuidePedia

0

Ρώσικες πηγές επιβεβαιώνουν τις προετοιμασίες

του Βασίλη Καπούλα

"Εκτελούμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία" δήλωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του ρωσικού ΥΠΕΞ πως είναι ψυχοπαθής ενώ οι τουρκικές εφημερίδες τιτλοφορούν με τις δηλώσεις του προετοιμάζοντας τον τουρκικό λαό.

Ταυτόχρονα η Μόσχα φέρεται να πιστεύει πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε τουρκική εισβολή μεγάλης κλίμακας στη Συρία με απρόβλεπτες συνέπειες στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ.

Και αυτό γιατί:

Πρώτον, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η τουρκική εφημερίδα yenisafak για πρώτη φορά ανακοίνωσε την πρώτη επίσημη αναγνωριστική εισβολή 20 μελών των τουρκικών ειδικών δυνάμεων σε βάθος 18 χλμ στην περιοχή της Τζαραμπλούς.

Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν πως η Τουρκία "τέσταρε" τα ρωσικά αντανακλαστικά και αντίθετα με τα όσα διέδιδε η τουρκική πλευρά δεν ενημερώθηκε ποτέ παρά μόνον οι ΗΠΑ.

Δεύτερον, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μεταφερθούν στην Τουρκία Συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών Ρουκετών Πυροβολικού Υψηλής Ευκινησίας (HIMARS: High Mobility Artillery Rocket System) και να αναπτυχθούν στα σύνορα με Συρία. Τα συγκεκριμένα έχουν εμβέλεια 90 χλμ και θα προσφέρουν κάλυψη στην τουρκική διείσδυση βαθιά στην Β.Συρία.

Τρίτον, οι κινήσεις της Τουρκίας έχουν συμπέσει με τις κινήσεις του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα:

H ανακοίνωση του αναπληρωτή Γ.Γ. των ΗΠΑ, Antony Blinken, ότι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει χιλιάδες στρατεύματα στην Α.Ευρώπη σε μόνιμη κυκλική βάση.

Η απαίτηση του Ρ.Τ.Ερντογάν για πιο ισχυρή ΝΑΤΟϊκή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα όπου έχει τη βάση του ο Στόλος Μεσογείου, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Μόσχας.

Η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟϊκού αντιπυραυλικού συστήματος στο Deveselu στη Ρουμανία.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, έστειλε ισχυρό μήνυμα όσον αφορά στην ετοιμότητα της χώρας του για μονομερή δράση εναντίον του ISIS λέγοντας συγκεκριμένα:

"Ενώ οι κάτοικοί μας πεθαίνουν κάθε ημέρα από ρουκέτες που προέρχονται από την απέναντι πλευρά, τί να περιμένουμε από τους συμμάχους"...

«Εκτελούμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την εκκαθάριση της άλλης πλευράς των συνόρων με αφορμή τα προβλήματα στην Kilis», δήλωσε ο Ερντογάν αφήνοντας υπόνοιες για χερσαία τουρκική επιχείρηση, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τις προετοιμασίες.

«Έχουμε επίσης το δικαίωμα να μην ενδιαφερθούμε γι’ αυτούς που δεν ενδιαφέρθηκαν για το Kilis και το Χαλέπι. Είναι αδύνατον για μας να συμφωνήσουμε είτε με τους συμμάχους είτε με την ανήθικη αντιμετώπιση των οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιων άλλων χωρών ως προς τη μάχη της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε.

«Εκείνοι που συντάραξαν τον κόσμο όταν το ISIS τους επιτέθηκε, άφησαν την Τουρκία μόνη της στη μάχη εναντίον της ίδιας οργάνωσης», συμπλήρωσε.

«Όσο οι πολίτες μας βρίσκουν κάθε μέρα μαρτυρικό θάνατο στους δρόμους του Kilis από ρουκέτες που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά, τί μπορούμε να ελπίζουμε από τους συμμάχους μας; Ας γίνει ξεκάθαρο ότι δεν θα διστάσουμε να προβούμε μόνοι μας στις απαραίτητες ενέργειες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», δήλωσε.

«Δεν πιστεύουμε στην ειλικρίνεια καμίας χώρας, η οποία δεν αντιμετωπίζει το βομβαρδισμό της δικής μας πόλης, όπως ένα βομβαρδισμό στη Μόσχα, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στο Παρίσι, ή στο Βερολίνο», κατέληξε ο Ερντογάν.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top