GuidePedia

0

Την συνεργασία Ισραήλ –Τουρκίας στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών προετοιμάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες
Της Μέλανης Αντωνίου
  Σε τελικό στάδιο η συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών

Την συνεργασία Ισραήλ – Τουρκίας στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών προετοιμάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο γενικός πρόξενος του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη Shai Cohen, τόνισε πως οι δύο χώρες θα πρέπει να αρχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία στην περιοχή.

Τελικά δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και την ανταλλαγή πληροφοριών ακόμη και την συνεργασία σε επιχειρησιακή βάση για την εξάλειψη της απειλής (της ισλαμικής τρομοκρατίας)», ανέφερε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Σε ερώτηση στο κατά πόσο οι δύο χώρες η έναρξη κοινής επιχειρήσεις για την εξάλειψη των ομάδων ακραίων τζιχαντιστών στην Συρία βρίσκεται στο τραπέζι του διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο Ισραηλινός απάντησε αρνητικά, ωστόσο, όπως πρόσθεσε είναι πολύ καλά κατανοητό από τις αρχές και των δύο χωρών πως αυτό είναι κύριο θέμα το οποίο θα πρέπει το Ισραήλ να συζητήσει με την Τουρκία και να δουν πως μπορούν να συνεργαστούν για αυτό το θέμα στο μέλλον. «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και για τις δύο χώρες» τόνισε.

Αναφερόμενος στην υπό εξέλιξη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ ο Shai Cohen, διευκρίνισε πως με την παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου και μετά την ανάδειξη του νέου ηγέτη του ΑΚΠ και Πρωθυπουργού, οι διαπραγματεύσεις θα προχωρήσουν, επιβεβαιώνοντας πως οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. «Είναι ζήτημα ενός ή δύο ακόμη γύρων διαβουλεύσεων για να ολοκληρωθούν» κατέληξε.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top