GuidePedia

0

Δεν είναι δυνατό να γίνει έστω καταρχήν, μια ασφαλής εκτίμηση για το τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους τύπου Airbus A320, που είχε μπει σε υπηρεσία το 2003 – εξαφάνιση μέχρι στιγμής επισήμως – που εκτελούσε την πτήση από το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» στο Παρίσι προς το Κάιρο της Αιγύπτου. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονται δύο βρέφη και ένα παιδί. Οι πρώτες πληροφορίες από την αιγυπτιακή εταιρεία έκαναν λόγο για 69 επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος της πτήσης MS 804 πετούσε στα 37.000 πόδια και φέρεται να είχε μόλις εισέλθει (16 χιλιόμετρα) στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο (προηγουμένως είχε διέλθει πάνω από την Ελλάδα και την πρωτεύουσα Αθήνα) όταν χάθηκε από τα ραντάρ στις 2.45 τα ξημερώματα, αφού πρώτα πραγματοποίησε μια απότομη στροφή βορειοδυτικά όπως αναφέρουν οι Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ υπάρχει μια μαρτυρία από εμπορικό πλοίο που έπλεε 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου που αναφέρει ότι εντόπισε μια λάμψη στον ουρανό, κάτι που παραπέμπει σε έκρηξη.

Εάν αυτή η εκδοχή αποδειχθεί αληθής, τότε αυξάνεται η πιθανότητα να έχει σημειωθεί κάποια έκρηξη στο αεροσκάφος, οπότε η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας έρχεται στο προσκήνιο, σε συνέχεια παρόμοιας ενέργειας που σημειώθηκε με κατάρριψη ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους πάνω από τη χερσόνησο του Σινά.

Εξάλλου, η Αίγυπτος έχει μπει στο στόχαστρο ισλαμιστών εξτρεμιστών εδώ και καιρό, εξαιτίας της ανατροπής του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που ανήκε στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, από τον σημερινό ηγέτη, το στρατάρχη εν αποστρατεία και σημερινό πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Τονίζεται ωστόσο, ότι η οποιαδήποτε εκτίμηση σε αυτή τη φάση είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη και επισφαλής. Προς το παρόν, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή και της Ελλάδας που έχει στείλει στην περιοχή ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορία και τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται ελικόπτερα τύπου Super Puma.

Όπως ενημέρωσε η EgyptAir, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης ήταν πολύ έμπειροι, έχοντας συμπληρώσει αντίστοιχα 6.275 ώρες πτήσης, συμπεριλαμβανομένων 2.101 ωρών σε αυτό το μοντέλο αεροπλάνου και 2.766 ώρες πτήσης.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top