GuidePedia

0

The Moon of Alabama (USA) Μετάφραση Μιχ. Στυλιανού
Τον Μάρτιο του 2014 μαγνητοφωνήσεις συνάντησης του τότε υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου με τον αρχηγό της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και άλλους διέρρευσε στη δημοσιότητα. Συζήτησαν για μια επίθεση πλαστής σημαίας στη Τουρκία που θα χρησιμοποιούσαν ως δικαιολογία για τουρκική επίθεση στη Συρία. Η είδηση αγνοήθηκε κατά το πλείστον από τα Δυτικά κατεστημένα ΜΜΕ. Για την ηχογράφηση είχα γράψει:
Τα κύρια σημεία, κατά τη γνώμη μου:

- Η Τουρκία έχει παραδώσει 2.000 φορτηγά όπλων και πυρομαχικών στους αντικυβερνητικούς στη Συρία.
- Υπάρχουν σχέδια για πλαστής ταυτότητα επιθέσεις στη Τουρκία ή κατά τουρκικών περιουσιών για την αιτιολόγηση μιας τουρκικής επίθεσης στη Συρία.
- Οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν μεγάλες επιφυλάξεις για την είσοδο στη Συρία και την εμπλοκή τους στη σύρραξη.
- Η γενική ατμόσφαιρα μεταξύ των συνομιλητών είναι αναποφασιστικότητα. ΄Ολοι τους φαίνονται να μην έχουν ξεκαθαρίσει τι θέλει ο Ερντογάν και να περιμένουν σαφείς διαταγές από ψηλά.
- Λίγο πριν τη συνάντηση Αμερικανοί στρατιωτικοί παρουσίασαν νέα σχέδια για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία

Θυμηθείτε αυτά τα σχέδια του 2014 για επίθεση πλαστής σημαίας όταν διαβάζετε τις τελευταίες ειδήσεις από την ΄Αγκυρα.

Μια μεγάλη, πολύνεκρη έκρηξη βόμβας αυτοκινήτου, που σημειώθηκε ενώ λεωφορεία που μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό κατέφθαναν σε στρατιωτικό κατάλυμα στην ΄Αγκυρα. Ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ έγραψε στο Τουίτερ ότι η έκρηξη αποτελεί «τρομοκρατική ενέργεια.»

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου δήλωσε ότι οι αρχές είχαν πληροφορηθεί για την έκρηξη και τις μελετούσαν. Ο Νταβούτογλου ματαίωσε την μετάβασή του τις Βρυξέλλες για να παραστεί σε έκτακτη σύσκεψη κορυφής στο προεδρικό μέγαρο..
΄Οσον αφορά το τι θα ακολουθήσει λάβετε υπόψη ότι ο Μ.Κ. Μπαντρακουμάρ που ήταν πρεσβευτής της Ινδίας στην ΄Αγκυρα στην περίοδο 1999-2001, μας υπενθυμίζει πως οι διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, όπως αυτές που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες, δεν είναι απαραίτητα αυτό που δείχνουν.

Μολονότι η Ουάσιγκτον και η ΄Αγκυρα μοιάζουν να καυγαδίζουν αν θα ονομάζουν του Κούρδους της Συρίας τρομοκράτες ή όχι, υπάρχει μια μακριά ιστορία των δύο συμμάχων να συνεργάζονται στενά και να εμφανίζονται διαφωνούντες για να εξαπατήσουν του τρίτους. Η Τουρκία έχει ένα ιστορικό δημιουργίας προκλητικών θορύβων αλλά τελικά να πειθαρχεί στη γραμμή της Ουάσιγκτον. Τέτοιες καταστάσεις μπορούν να πολλαπλασιάζονται.

΄Ετσι, είναι πιθανώτατο ότι η απροκάλυπτη υποστήριξη που εξέφρασε τη Δευτέρα η Μέρκελ στην πρόταση της Τουρκίας για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία να έχει την αμερικανική έγκριση σε κάποιο βαθμό.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε χθες ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον θύλακα και την πόλη Αζάζ, που είναι τώρα υπό τον έλεγχο τρομοκρατών προστατευόμενων από CIA/ Τουρκία/Σαουδική Αραβία, στους επιτιθέμενους Κούρδους της Συρίας, υποστηριζόμενους από τους Ρώσους.

Οι πυρετώδεις επικοινωνίες των τελευταίων ημερών, η πιθανή πτώση του Αζάζ τους Κούρδους και αυτή η «τρομοκρατική επίθεση» στην ΄Αγκυρα με ωθούν στο συμπέρασμα ότι σύντομα θα δούμε από της Τουρκία και τους συμμάχους της μια σοβαρή κλιμάκωση εναντίο της Συρίας και των συμμάχων της.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top