GuidePedia

0


Η Ουάσιγκτον διεξάγει την πολιτική της στη Μέση Ανατολή με τον πιο κυνικό μακιαβελικό τρόπο, σύμφωνα με τον Αμερικανο-Γερμανό ερευνητή, ιστορικό και στρατηγικό σύμβουλο κινδύνου F. William Engdahl.

Υπό το προπέτασμα καπνού της ανίκανης και ασυνεπούς εξωτερικής πολιτικής στη Συρία, οι σχεδιαστές πολέμου και πολιτικών της Ουάσιγκτον, επιδιώκουν μια προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική για να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο στην πλούσια από πετρέλαιο και φυσικό αέριο Μέση Ανατολή και να αλλάξουν τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής, σημειώνει.

Ο ερευνητής πιστεύει ότι παρότι η Ουάσιγκτον πιέζει με τις συνομιλίες της Γενεύης ΙΙΙ, οι Αμερικανοί πολιτικοί και οι σχεδιαστές του πολέμου δεν έχουν καμία πρόθεση να διευθετήσουν τη σύγκρουση και να κάνουν στην άκρη.

«Η πολιτική της Ουάσιγκτον – η πολιτική του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ και των τραπεζιτών της Wall Street – δεν έχει σε καμία περίπτωση αλλάξει… Σχεδιάζουν να καταστρέψουν τη Συρία ως λειτουργικό έθνος, να ολοκληρώσουν την καταστροφή του Ιράκ που ξεκίνησαν το 1991 και να εξαπλώσουν την καταστροφή αυτή τώρα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, στην Τουρκία και σε όλη την πλούσια από πετρέλαιο και φυσικό αέριο Μέση Ανατολή», γράφει ο Engdahl στο New Eastern Outlook.

Ενώ ο Συριακός Αραβικός στρατός που υποστηρίζεται από τη Ρωσία είναι στα πρόθυρα της νίκης στο Χαλέπι κόβοντας τις γραμμές ανεφοδιασμού της Daesh στην Τουρκία του Ερντογάν και κατευθύνεται προς Raqqa, τη de facto πρωτεύουσα της Daesh, η Ουάσιγκτον έχει πείσει τη Δαμασκό και τη Μόσχα να επιβάλουν μια κατάπαυση του πυρός για μια εβδομάδα.

Ανεξάρτητα από τη συνεχιζόμενη ειρηνευτική διαδικασία, το Πεντάγωνο επίσης βάζει ήσυχα «μπότες στο έδαφος» στο Ιράκ και τη Συρία.

«Αυτοί [το Πεντάγωνο] ετοιμάζουν μια μεγάλη στρατιωτική κίνηση στη Συρία, είτε μέσω της Τουρκίας και των εντεταλμένων τους στη Σαουδική Αραβία, ή άμεση, ή και τα δύο, παρά τα ωραία λόγια για την ανθρωπιστική βοήθεια και τις εκλογές υπό τον ΟΗΕ στη Συρία σε 18 μήνες», τονίζει ο Engdahl.

Οι σχεδιαστές πολέμου των ΗΠΑ επικεντρώνονται σε δύο κύριους στόχους – στη Μοσούλη στο Ιράκ και στη Raqqa στη Συρία – τα μεγαλύτερα φρούρια της Daesh.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, οι περιοχές είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας. Από τη μία πλευρά, είναι τα κλειδιά για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου των χωρών. Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που ελέγχουν το φράγμα Tabqa στο Κυβερνείο Al-Raqqa και το φράγμα της Μοσούλης στο Ιράκ, ελέγχουν επίσης τους υδάτινους και ηλεκτρικούς πόρους των χωρών».

Το blog Moon of Alabama ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τα γεράκια των ΗΠΑ σχεδιάζουν να διαλύσουν τις βορειοανατολικές περιοχές από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων της Raqqa και της Ντέιρ αλ-Ζορ ταυτόχρονα διατηρώντας τον έλεγχο της Μοσούλης στο Ιράκ. Ως αποτέλεσμα, ένα νέο πλούσιο σε πετρέλαιο «Σουνι-σταν» μπορεί να προκύψει στη Μέση Ανατολή που θα υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της στην περιοχή.

Ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του 2012 της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας, προέβλεψε επίσης τη δημιουργία ενός «κηρυγμένου ή ακήρυχτου σαλαφιστικού Πριγκιπάτου στην ανατολική Συρία (Hasakah και Ντέιρ αλ-Ζορ)», υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι ακριβώς» που οι χώρες της Δύσης, του Κόλπου και η Τουρκία, «θέλουν».

«Πριν από μερικά χρόνια μου είπε ένας πρώην αξιωματικός του West Point, ότι οι δόκιμοι του West Point, που θα γίνονταν μελλοντικά συνταγματάρχες, στρατηγοί και στρατιωτικοί της Αμερικής, είναι πλημμυρισμένοι από τον Sun Tzu (συγγραφέα της Τέχνης του Πολέμου), καθώς και έναν Ιταλό διπλωμάτη της Αναγέννησης, τον Νικολό Μακιαβέλι, ο οποίος διδάσκει «την ανάπτυξη της πονηριάς και διπροσωπίας στην πολιτειακή οργάνωση, ή στην εν γένει συμπεριφορά», θυμαται ο Engdahl.

Ο ερευνητής πιστεύει ότι, σύμφωνα υπό το προπέτασμα καπνού της φαινομενικής ανικανότητας από την πλευρά της Ουάσιγκτον, το Πεντάγωνο και των υποστηρικτών του στη Wall Street, «υπάρχει μια προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική για να προκληθεί ένας πόλεμος στην πλούσια Μέση Ανατολή που θα αλλάξει δραματικά τον πολιτικό και γεωπολιτικό χάρτη του πετρελαίου στον κόσμο».

Υπό το πρίσμα αυτό η Τουρκία και το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας για να ξεκινήσουν μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, θα μπορούσε να είναι απλώς μια άλλη φάση του σχεδίου.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top