GuidePedia

0

Ο Sellahatin Demirtas είναι ο επικεφαλής του Κουρδικού κόμματος HDP στην Τουρκία, ενός κομμουνιστικού κόμματος που υποστηρίζεται από την Ρωσία στο εξωτερικό, και από Κούρδους της Τουρκίας, αλλά και αριστερούς Τούρκους στο εσωτερικό της Τουρκίας. Οι Ερντογάν και Νταβούτογλου τον στέλνουν στον εισαγγελέα, και σιγά σιγά το πάνε το κόμμα για κλείσιμο. Κακά τα ψέματα είναι δύσκολο από την πλευρά των Τούρκων να μην δούνε σαν προδότη κάποιον που συνεργάζεται με τους Ρώσους, και που θα ήθελε να δει το Κουρδιστάν της Τουρκίας ανεξάρτητο. Στο παρακάτω άρθρο θα δείτε ότι ο Demirtas πήρε το μέρος της Ρωσίας όταν η Τουρκία έριξε το Ρωσικό αεροσκάφος.

Ένα από τα οφέλη της πτώσης του Ρωσικού αεροσκάφους για τους Τούρκους Ισλαμιστές, είναι ότι η χειροτέρευση των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας θα κάνει πιο έντονη και πιο φανερή την συμμαχία της Ρωσίας και των Κούρδων της Τουρκίας, κάτι που θα δώσει στους Ισλαμιστές πάτημα για να τους στοχοποιήσουν.

Πάντως στο θέμα του Demirtas δύο δρόμους έχει η ζωή. Ή δίνουν ελευθερίες στους Κούρδους της Ανατολικής Τουρκίας, και τους δίνουν και λόγο στην Τουρκική ενεργειακή πολιτική, αφού από εκεί περνάει το φυσικό αέριο και πετρέλαιο του Ιράν, του Ιράκ και του Αζερμπαϊτζάν, ή τους κατηγορούν για προδοσία και τους χτυπούν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Οι Ερντογάν και Νταβούτογλου έχουν προφανώς επιλέξει τον δεύτερο, και μάλλον η κόντρα τους με την Ρωσία, η οποία τώρα θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τους Κούρδους της Τουρκίας, θα κάνει τους Τούρκους Ισλαμιστές ακόμη πιο επιθετικούς απέναντι στους Κούρδους.

Το πρόβλημα με τους Ερντογάν και Νταβούτουγλο δεν είναι ο Demirtas. Πες ότι ο Demirtas είναι ένας Κούρδος που είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε εχθρό της Τουρκίας, και τον κατηγορούν για προδοσία. Άσχετα αν από την πλευρά των Κούρδων αυτά που κάνει είναι σωστά. Μιλάω για το πως τον βλέπουν οι Τούρκοι. Το πρόβλημα με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου είναι ότι μπουζουριάζουνε όποιον τους ασκεί ακόμη και πατριωτική κριτική.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top