GuidePedia

0

“Συγγνώμη ,τιμωρία των δολοφόνων και αποζημίωση” είναι οι τρεις όροι που θέτει η Μόσχα στην Άγκυρα για να “αρχίσει η ομαλοποίηση των σχέσεων”. Με άλλα λόγια η Ρωσία κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει την αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκληθεί με την Τουρκία.

Τους όρους αυτούς έθεσε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ.

«Αν οι απαιτήσεις μας δεν ικανοποιηθούν οποιαδήποτε άλλη κίνηση δεν έχει νόημα», είπε ο Καρλόφ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Ο Ρώσος πρέσβης Αντρέϊ Καρλόφ έθεσε το θέμα του δολοφόνου του Ρώσου πιλότου, τον οποίο η Μόσχα έχει “ταυτοποιήσει”. Είναι Αλπασλάν Τσελίκ. «Ο Τσελίκ είναι αυτός που σκότωσε τον πιλότο μας. Το έκανε μάλιστα μπροστά στην κάμερα και έκανε και δηλώσεις και έδειξε και το αλεξίπτωτο του πιλότου», είπε ο Καρλόφ και πρόσθεσε πως ο πατέρας του Τσελίκ ήταν δήμαρχος σε τουρκική πόλη.

«Είναι εύκολο να αποκαλυφθεί ο επικεφαλής των ληστών που έκανε τη δήλωση για τον πιλότο μας, ο οποίος είναι Τούρκος και όχι Σύρος», κατέληξε.

Προφανώς η κίνηση να τεθούν αυτοί οι όροι έχει ως στόχο να παραουσιαστεί η Μόσχα ως διαλλακτική από την στιγμή που είναι βέβαιο ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να δεχτεί αυτούς τους όρους.  πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top