GuidePedia

0

Γιατί κινητοποιήθηκε σήμερα το ΥΠΕΘΑ
Ο έλεγχος στα ευρωπαϊκά σύνορα όπως μας θυμίζουν συχνά Μέρκελ-Σόϊμπλε- Γιούνκερ του Αιγαίου,φαίνεται ότι έχει πλέον ορισμένα θέματα που ελπίζουμε ότι θα έχουν προβληματίσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Αρκετές οργανώσεις εθελοντών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ακριτικά νησιά και ειδικά στη Λέσβο. Σκοπός της παρουσίας τους να βοηθήσουν στη περίθαλψη των απελπισμένων προσφύγων-μεταναστών που βγαίνουν στις ακτές. Ποιος μπορεί να πει όχι σε τέτοια βοήθεια;

Θα μας συγχωρήσετε την καχυποψία ,αλλά στις μέρες που ζούμε πως να την αποφύγεις;

Υπάρχουν λοιπόν πληροφορίες και απόψεις που θέλουν κάποιες απ΄ αυτές τις οργανώσεις να μην είναι και τόσο “αθώες”. Κάποιες απ΄ αυτές φέρονται να έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με “συνιστώσες” του Ισλάμ που δεν μπορεί καποιος να της χαρκτηρίσει “φιλήσυχες” . Και ορισμένες έχουν φθάσει στο σημείο να εκτελούν χωρίς καμία άδεια,εποπτεία και έλεγχο ακόμη και επιχειρήσεις …διάσωσης μεταναστών,με βάρκες! Ή έτσι τουλάχιστον διαφημίζουν με φωτογραφικό υλικό που αναρτούν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί όπως λένε άνθρωποι που ζουν από πολύ κοντά το προσφυγικό δράμα στη Λέσβο, οι περισσότερες …επιχειρήσεις διάσωσης γίνονται μόνο και μόνο για τη…φωτογράφηση.

Το ερώτημα είναι αν κάποια ελληνική υπηρεσία ελέγχει ποιοι πάνε στα ακριτικά νησιά, τι κάνουν και από που προέρχονται όλες αυτές οι φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες προφανώς από κάπου χρηματοδοτούνται.

Ακόμη και η υποψία ότι ισλαμιστές “φροντίζουν” τους πρόσφυγες σε ελληνικά ύδατα και έδαφος καλό δεν κάνει σε κανέναν μας.

Κι επίσης με ποιου την εξουσιοδότηση και τον έλεγχο κάποιοι που δηλώνουν εθελοντές κάνουν “επιχειρήσεις” διάσωσης;

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι υπό τον μανδύα του ανθρωπισμού πολλοί θα προσπαθήσουν να “κρυφτουν”. Και κάποιοι απ΄ αυτούς είναι επικίνδυνοι.

Καλό θα ήταν λοιπόν οι ελληνικές υπηρεσίες να έχουν το νου τους. Και να ελέγξουν σήμερα όχι αύριο ποιες οργανώσεις είναι πράγματι φιλανθρωπικές και ποιες απλά …το παίζουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι μόλις σήμερα υπηρεσίες των ΕΔ κινητοποιήθηκαν για το θέμα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top