GuidePedia

0


Η προπαγάνδα , μέσω διαρροής πληροφοριών και αναπαραγωγής από έγκυρα ΜΜΕ, αποτελεί ισχυρό μέσο που επηρεάζει την πορεία των στρατιωτικών συγκρούσεων και παράλληλα, προετοιμάζει την Κοινή Γνώμη, για επώδυνες πολιτικές (στρατιωτικο-διπλωματικού περιεχομένου) αποφάσεις.

Του Χρήστου Καπούτση

Οι πληροφορίες που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας για την Συρία και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή, είτε προέρχονται από το Αμερικανικό Πεντάγωνο ή το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, αν δεν αποτελούν μέρος παρελκυστικής πολιτικής (προπαγάνδα), τότε είναι εξαιρετικά ανησυχητικές.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η αμερικανική Αεροπορία ανέπτυξε 18 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15C (φέρουν και πυρηνικές βόμβες) στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, καθώς και αντιαεροπορικούς πυραύλους ΠΑΤΡΙΟΤ, ενώ η Ρωσία μετέφερε σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα στη Συρία.
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, δήλωσε, ότι η «Ρωσία παρέδωσε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στη Συρία, ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις να δεχτούν επίθεση, είτε από μαχητικό που θα μπορούσε να κλαπεί και να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας καθώς και για να ανταποδώσουμε τα πυρά».

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εξειδικευμένα περιοδικά, που ασχολούνται με διεθνή διπλωματικά και συγκρουσιακά – στρατιωτικά θέματα, η Ρωσία, εφοδίασε πρόσφατα τη Συρία με υπερσύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα. Μάλιστα , αναφέρουν, χωρίς όμως και να παραθέτουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, ότι, είναι πολύ πιθανόν, η Συρία να κατέχει ήδη το ρωσικό υπερόπλο τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K, τους "δολοφόνους των αεροπλανοφόρων" . Το σύστημα αυτό, έχει καταστροφική δύναμη πυρός και μπορεί να εξουδετερώσει όλους τους στόχους επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χλμ! και με τα ραντάρ που διαθέτει ελέγχει ολόκληρη την περιοχή της Μέση Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται αεροπλανοφόρα, Φρεγάτες και πυρηνοκίνητα υποβρύχια των ΗΠΑ, της Γαλλίας , της Ρωσία και η ισχυρή Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ. Και ακόμη , συμμετέχουν στις ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή, ενισχύοντας τον Στρατό της Συρίας και δυνάμεις από το Ιράν, ενώ εκτιμάται ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), διαθέτει σύγχρονο αντιαεροπορικό οπλισμό, ίσως και χημικά όπλα.

Σχετικά με την μετεκλογική Τουρκία και την κυριαρχία του Ισλαμικού Κόμματος (ΑΚΡ) και του πρόεδρου Τ. Ερντογάν , αν η Κυβέρνηση Α. Νταβούτογλου δεν κατορθώσει να βρει κάποιο συμβιβασμό με τους Κούρδους, τότε, η ασφάλεια κα η συνοχή του Τουρκικού κράτους θα μπουν σε περιπέτειες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η συνήθης τακτική είναι, πιο σκληρά κατασταλτικά μέτρα στο εσωτερικό της χώρας και πιο αδιάλλακτη στάση στα διμερή προβλήματα με τα γειτονικά κράτη (Συρία, Κύπρος, Ελλάδα).

Επίσης η Άγκυρα θα πρέπει να αποδείξει πως συμβάλει στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια στο εσωτερικό της, λόγω της πιθανής δράσης των τζιχαντιστών του ISIS. Και ακόμη, θα δοκιμαστεί η Τουρκία ως αξιόπιστος σύμμαχος της Δύσης (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ , Ε.Ε.) από την πιθανή άμεση στρατιωτική εμπλοκής της στη Συρία, με πρόσχημα το ISIS, αλλά στην ουσία, για την εξουδετέρωση των Κούρδων, που όμως, είναι οι πιο αξιόπιστοι σύμμαχοι των αμερικανών.

Καταλήγοντας, η πρωτοφανής συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων ισχυρών κρατών, στην φλεγόμενη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί ιδιαιτέρως ανησυχητική εξέλιξη… 

πηγή

Δημοσίευση σχολίου