GuidePedia

0

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο και οι απράδεκτοι ισχυρισμοί του ότι δεν μπορούμε “να τσακωνόμαστε για 10χλμ θάλασσας”, είναι σε πλήρη ΤΑΥΤΙΣΗ με την τουρκική πολιτική και τις επιδιώξεις της Άγκυρας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και ας αφήσει τα παραμύθια και τις ανοησίες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ! Μπορεί να είναι απο το Λουξεμβούργο που ούτε θάλασσα,ούτε εχθρούς έχει αλλά ανόητος δεν είναι. Ξέρει πολύ καλά τι λέει ο …χαριτωμένος Ζαν Κλοντ. Παίζει ξεδιάντροπα το παιχνίδι της Άγκυρας και έχει το πράσινο φως του Βερολίνου γι΄ αυτό . Μην ξεχνάμε ότι από την καγκελαρία ξεκίνησε η ιστορία για τις “κοινές περιπολίες” στο Αιγαίο.

Το επιδιώκει η Τουρκία και που τη βοηθά και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;

Όπως επισημαίνει ο ειδικός στα ελληνοτουρκικά αναλυτής Χρήστος Μηνάγιας “στρατηγικός αντικειμενικός σκοπός της Τουρκίας είναι η παραίτηση της ελληνικής πλευράς από τα κυριαρχικά δικαιώματα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αν κρίνουμε δε, από τις έως τώρα συμπεριφορές της Άγκυρας, καθίσταται σαφές ότι όλες οι ενέργειες της Άγκυρας είναι συντονισμένες και καθοδηγούμενες από την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ οποιαδήποτε σκέψη για δήθεν πιέσεις των Τούρκων στρατιωτικών προς τους πολιτικούς δεν στηρίζεται σε καμία λογική βάση…… Θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής από την ελληνική πλευρά ότι, στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναγράφονται τα εξής: «Η διαφωνία που υπάρχει μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αναφορικά με τις περιοχές έρευνας και διάσωσης οφείλεται στο γεγονός ότι, η Ελλάδα προσεγγίζει το θέμα των περιοχών αυτών ως πρόβλημα κυριαρχίας. Όμως, επειδή οι περιοχές έρευνας και διάσωσης έχουν ως στόχο τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής δεν θα πρέπει να αποτελούν πεδία ηγεμονίας αλλά χώρους παροχής υπηρεσιών.»

Η κυβέρνηση μπορεί να απορρίπτει κατηγορηματικά τα όσα προσπαθούν Ευρωπαίοι και Τούρκοι να μας επιβάλλουν. Την έχουμε ξανακούσει να είναι κατηγορηματική όμως χωρίς αποτέλεσμα. Επιπλέον δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία . Είναι βέβαιο όπως έγραψε ήδη το Onalert.gr ότι δεν θα είναι μια εύκολη και ευχάριστη επίσκεψη. Ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να ταξιδέψει στην Άγκυρα, προετοιμασμένος και αποφασισμένος. Ως εδώ με τις υποχωρήσεις.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top