GuidePedia

0

"Χρεοκοπία", εκτός από της γαλλικής κυβέρνησης και των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας στην χθεσινή τρομοκρατική επίθεση των ισλαμιστών δείχνουν όλα τα στοιχεία: Επί τρεις ώρες έσφαζαν οι ισλαμιστές τους άμοιρους θεατές που παρακολουθούσαν την συναυλία στο θέατρο "Μπατακλάν" και ενώ ήδη είχαν γίνει οι άλλες επιθέσεις και εν πάση περιπτώσει γνώριζαν ότι δεν πρόκειται περί κανονικής ομηρίας αλλά περί σφαφής οι ειδικές δυνάμεις μπήκαν στο θέατρο αφού είχαν δολοφονηθεί 112 άνθρωποι!
του Γιάννη Πετρίδη
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι πρώτες οι επιθέσεις έγιναν μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, 23' για την ακρίβεια, με μια αλληλουχία ανά 5 λεπτά, αλλά όταν μπήκαν στς 21:50 αρχή στο "Μπατακλάν" στο βουλεβάρτο Βολτέρ, οι υπόλοιπες επιθέσεις είχαν τελειώσει.
Και όμως η επίθεση των ισλαμιστών και η σφαγή των θεατών διήρκησε 3 ώρες (!) έως την έφοδο των ειδικών μονάδων της αστυνομίας. Έτσι ήρθαν και οι 112 νεκροί!
Τους σκότωναν έναν-έναν, τους κυνηγούσαν μέσα στο θέατρο, στα παρασκήνια και αλλού για να τους σκοτώσουν και παρά το γεγονός ότι η αστυνομία άκουγε συνέχεια πυροβολισμούς και οι διασωθέντες περιέγραφαν το μακελειό και ότι οι τρομοκράτες δεν είχαν καμία διάθεση διαπραγμάτευσης, εν τούτοις δεν επενέβησαν!
Ακόμα και μία ώρα μετά να έκαναν έφοδο στο θέατρο υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι θα είχαν σωθεί. Αλλά δεν το έκαναν! Γιατί δεν είχαν εντολή!
Εδώ υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, φυσικά...
Το χρονικό της χθεσινής «ημέρας τρόμου» όπως το κατέγραψε το υπουργείο Εσωτερικών έχει ως εξής:
Στις 21:20 έγινε η πρώτη έκρηξη με ανατίναξη ενός καμικάζι έξω από το γήπεδο Stade de France, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.
Ηταν συγκεντρωμένα γύρω στα 80.000 άτομα και ανάμεσά τους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Η στιγμή της έκρηξης και η εκκένωση του Stade de France
Στις 21:25, ήτοι 5΄αργότερα, ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί στο 10ο διαμέρισμα ανατολικά στο Παρίσι στο αίθριο μιας πιτσαρίας. Πέντε άτομα έπεσαν νεκρά από τις ριπές.
Στις 21: 30, ήτοι για ακόμα μια φορά 5' αργότερα, δεύτερη ενέργεια καμικάζι έξω από το Στάδιο.
21:38, Επιστροφή στο κέντρο του Παρισιού (Rue de Charonne) στο 11ο διαμέρισμα νέα επίθεση σε εστιατόρια, στα τραπεζάκια έξω, με 19 νεκρούς σύμφωνα με το υπουργείο.
21:43 ήτοι 5' αργότερα, νέα έκρηξη πάντα στο 11ο (Boulevard Voltaire) μπροστά στο νούμερο 253 κοντά στην πλατεία του Έθνους (place de la Nation).

Και φυσικά υπάρχοτυν πολλά αναπάντητα ερωτήματα μετά την σφαγή:
Οκτώ τρομοκράτες «εξουδετερώθηκαν» σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά καμία πληροφορία δεν επιτρέπει να πει κάποιος αν όλοι οι επιτιθέμενοι έχουν ευρεθεί ή συλληφθεί.
Στην ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης από την ISIS, νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου, γίνεται λόγος για "οκτώ αδελφούς που ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά και είχαν όπλα".
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αρνείται προς το παρόν να επιβεβαιώσει αν όλοι οι τρομοκράτες έχουν συλληφθεί.
Για το μακελειό στο Μπατακλάν, οι σοροί απομακρύνθηκαν το πρωί του Σαββάτου, αφού το βράδυ της Παρασκευής δόθηκε προτεραιότητα στην απομάκρυνση των τραυματιών και στις πρώτες βοήθειες. Η ταυτοποίηση των θυμάτων θα πάρει χρόνο, γιατί πολλοί θεατές είχαν αφήσει τα πράγματά τους και τις αστυνομικές τους ταυτότητες στην είσοδο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top