GuidePedia

0

Η Ευρώπη βρίσκεται υπό επίθεση. Όλα δείχνουν ότι οι συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι από βομβιστές αυτοκτονίας και ένοπλους που πυροβολούσαν κατά του πλήθους προέρχονται από φανατικούς ισλαμιστές . Το ερώτημα είναι πως η Ευρώπη που μοιάζει ξεκάθαρα πλέον αποστράτευτη , θα μπορέσει να συνέλθει από το σοκ και θα αντιμετωπίσει την απειλή η οποία πλέον δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν.
Το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να αντιμετωπίσουμε τους φανατικούς του Ισλάμ με μια σύγχρονη “σταυροφορία”. Ο ασύμμετρος πόλεμος που έφεραν στην καρδιά της Ευρώπης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πόλεμο. Τα παραδείγματα των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι αποτρεπτικά. Είναι προφανές και αναμενόμενο ότι θα ακουστούν πολλές σκληρές και ίσως ακραίες απόψεις. Οι οποίες σ΄ ότι έχει να κάνει με τους φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα αν επεκταθούν σε λογικές που θα έχουν να κάνουν με αποτροπή με κάθε μέσο των προσφύγων . Το να αρχίσουμε να “πνίγουμε” πρόσφυγες και μετανάστες θα οδηγήσει στην δημιουργία κι άλλων φανατικών. Για να μην παρεξηγηθούμε δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει αυτή η παράνοια της μαζικής μετακίνησης προσφύγων από την ανατολή στη δύση. Πρέπει να σταματήσει . Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει “σκοτώνοντάς” τους στη διαδρομή!
Η λύση είναι γνωστή και σε μικρά παιδιά . Αλλά φαίνεται ότι είναι …ουτοπική. Το να “σβήσουν οι φωτιές” του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι η μοναδική λύση που μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την τραγωδία της μετανάστευσης και να αναχαιτίσει τον τρόμο της ισλαμικής τρομοκρατίας που έφθασε πλέον στην πόρτα μας. Καμία από τις μεγάλες δυνάμεις δεν δείχνει τέτοια διάθεση κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.
Όπως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Ευρώπη εμφανίζεται αποσβολωμένη όχι μόνο από την απίστευτη σε αγριότητα επίθεση στο Παρίσι , αλλά απ΄ όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το προσφυγικό. Ενωμένη Ευρώπη δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ούτε σ΄ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα . Όλοι και πρώτη η Γερμανία προσπαθούν απλά να “ρίξουν το μπαλάκι” στους άλλους και το μόνο που έχουν ως πρώτη επιλογή είναι να …χτίσουν φράχτες.
Κανένας φράχτης ή τείχος δεν θα σταματήσει τη μαζική είσοδο προσφύγων στην Ευρώπη. Και μαζί μ΄ αυτούς όλο και περισσότεροι φανατικοί θα πατάνε στο έδαφός της.

Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να παραδέχονται μετά από την επίθεση στο Παρίσι ότι αδυνατούν πλέον να ελέγξουν ποιοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν φθάσει στην Ευρώπη είναι ύποπτοι . Το αναφέρουμε γιατί το τελευταίο διάστημα ακούσαμε πολλές “συμβουλές”, “παραινέσεις” και … “διαταγές” να φυλάξουμε καλύτερα τα σύνορά μας. Τα οποία θυμήθηκαν ότι είναι ευρωπαϊκά! Η Ελλάδα κάνει και θα κάνει ότι μπορεί , ακόμη και στην κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει περιέλθει όχι μόνο από δικά της λάθη αλλά και από τις πολιτικές Βερολίνου και Βρυξελλών. Είναι τελείως αβοήθητη και είναι ντροπή για τους Ευρωπαίους να αρνούνται ακόμη και να αποδεχτούν να συζητήσουν τις μεγάλες και σοβαρές επιπτώσεις που έχει για την Ελλάδα το προσφυγικό κύμα που την “χτυπά” καθημερινά.

Από την στιγμή που η ουσιαστική και οριστική λύση της παύσης των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή μοιάζει πολύ μακρινή και ανέφικτη ,η μοναδική ρεαλιστική πρόταση που πρέπει να υπάρξει και συζητηθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα είναι να υπάρξει επιτέλους σοβαρός και συνεχής έλεγχος κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που πατάει το τουρκικό έδαφος. Όλο το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί εκεί. Να υπάρχει “σιδηρά πειθαρχία” και έλεγχος στην γειτονική χώρα τον οποίο δεν θα κάνουν από μόνες τους οι τουρκικές αρχές .Τις οποίες κανείς δεν μπορεί να εμπιστευθεί. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να έχουν την εποπτεία και τον έλεγχο. Με δικές τους δυνάμεις να συμμετέχουν στην απόφαση ποιος περνάει και ποιος όχι. Το να ανοίγει το ευρωπαϊκό πορτοφολι η Μέρκελ και να δίνει δις στον Ερντογάν απλά για να τους φιλοξενεί κάποιες μέρες παραπάνω στην Τουρκία, δεν λέει τίποτα ,δεν λύνει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα.

Η Τουρκία πρέπει να πιεστεί να κάνει τη δουλειά της κι όχι να την χρηματοδοτείται για να μην κάνει τίποτα . Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και της προσφυγιάς ξεκινά από τις εμπόλεμες ζώνες αλλά πριμοδοτείται από την Άγκυρα.

Όλα αυτά θα πρέπει η Ελλάδα να τα βάλει στο τραπέζι το ευρωπαϊκό με ένταση και διάρκεια. Όχι με απλές δηλώσεις που επισημαίνουν μόνο την ανθρωπιστική πτυχή του θέματος. Να απαιτήσει λύσεις.

Δυστυχώς για τους Ευρωπαίους , όσα ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε πει με ωμό τρόπο για τον κίνδυνο των τζιχαντιστών στην Ευρώπη βγαίνουν αληθινά πολύ γρηγορότερα απ΄ όσο πίστευαν και οι ίδιοι ίσως. Δεν στείλαμε εμείς κανέναν τζιχαντιστή . Μόνοι τους έφθασαν στην πόρτα τους. Το να αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δεν υπάρχει πλέον ως επιλογή. Πολίτες τους πέφτουν νεκροί και είναι βέβαιο ότι ήδη το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα ετοιμάζεται.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top