GuidePedia

0

Σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες «διαπιστώσεις» προχωρά για το Κυπριακό Ειδικός Συνεργάτης , οι οποίες χρήζουν – αν μη τι άλλο – μελέτης, για σκέψη και προβληματισμό…
1η Διαπίστωση. Υπάρχουν δύο τρόποι για να χαρακτηριστεί κάποιος ως έχων την ταυτότητα του Γάλλου, Άγγλου, Κύπριου κλπ. Είναι ο Άγγλος, Γάλλος, Κύπριος φυλετικά και ο Άγγλος, Γάλλος, Κύπριος, Υπήκοος κ.λπ. Ο φυλετικός προσδιορισμός δεν είναι μόνο γενετικός, είναι και γλωσσικός και πολιτιστικός καθώς και πολιτισμικός. Ένας επί πλέον παράγων είναι το προσωπικό φυλετικό αίσθημα του ΕΙΜΑΙ, ΝΟΙΩΘΩ, ΑΝΗΚΩ.

Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ (Γ.Α.)
Ας δούμε όμως ποιοι διεκδικούν τον προσδιορισμό του ΚΥΠΡΙΟΥ. Κατά τον ΟΗΕ είναι οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Βάσει της ποιο πάνω ανάλυσης προσδιορισμού ταυτότητας, τον προσδιορισμό του ΚΥΠΡΙΟΥ θα έπρεπε να έχουν μόνο οι Ελληνοκύπριοι (κατ’ εμέ, αποτελεί ενδεχομένως λάθος παραδοχή ο προσδιορισμός του Ελληνοκυπρίου διότι αυτόματα δημιουργεί την αποδοχή της ύπαρξης παραπάνω από ένα είδος ΚΥΠΡΙΟΥ).
Ο λόγος είναι απλός, οι Ελληνοκύπριοι ως «Έλληνες» είναι οι αδιάψευστοι γηγενείς κάτοικοι της Κύπρου σύμφωνα με όλα τα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα και έχουν όλα τα γλωσσικά, πολιτισμικά και πολιτιστικά στοιχεία που προσδιορίζουν ένα γηγενή.

2η Διαπίστωση. Οι Τουρκοκύπριοι είναι έποικοι, είναι κατάλοιπο της Οθωμανικής κατοχής που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την πώληση της Κύπρου από τους Οθωμανούς στην Αγγλία. Υπήρξαν πληθυσμιακά πάντα μειονότητα, μιλούν ως πρώτη γλώσσα τα Τουρκικά, ήθη και έθιμα Τουρκικά και νιώθουν ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ (λόγω του ότι γεννήθηκαν και ζουν στην ΚΥΠΡΟ) και όχι ΚΥΠΡΙΟΙ.
Μόνο οι Ελληνοκύπριοι πάλεψαν και έχυσαν αίμα για την ανεξαρτησία της ΚΥΠΡΟΥ και την δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Τουρκοκύπριοι απλά περίμεναν να δουν που φυσάει ο άνεμος για να προσποριστούν οφέλη από την οποιαδήποτε εξέλιξη.
Και μόνο αυτό τους δίνει μειωμένα δικαιώματα στη Δημοκρατία της Κύπρου. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θέλουν να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να δημιουργηθεί ένα νέο κράτος με δικαίωμα 50/50, ή δικαίωμα αναβλητικής αρνησικυρίας (βέτο).
3η Διαπίστωση. Ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας (βλ. μεγάλες δυνάμεις) εξίσωσαν αυθαίρετα και κατά παράβαση όλων των Συνθηκών τα δύο μέρη για πολλούς και διάφορους λόγους, στρατηγικούς, πολιτικούς, παγκόσμιας ισορροπίας κ.λπ.
4η Διαπίστωση. ΈΝΩΣΗ, όλοι εμφανίζονται να θέλουν κάποια ένωση στην Κύπρο. Το θέμα είναι, ποια ένωση, με ποιόν, γιατί και με ποια μορφή;. Η Τουρκία θέλει την Ένωση με όλη την Κύπρο για να διορθώσει αυτό που θεωρεί ως ιστορικό και στρατηγικό λάθος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλαδή την πώληση της Κύπρου στην Αγγλία.
Ως ελάχιστο και αποκλειστικά προς το παρόν, αποδέχεται τη δημιουργία ενός κράτους-μαριονέτα, το οποίο και θα ελέγχει μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα της επιτρέψουν την πλήρη προσάρτηση.
Οι Τουρκοκύπριοι είναι διαιρεμένοι, καθώς υπάρχουν αυτοί που αποδέχονται και ακολουθούν τα σχέδια της Τουρκίας και αυτοί που θέλουν μία μορφή Ένωσης που θα τους δίνει τα οφέλη της ΕΕ, αλλά θα τους επιτρέπει να υπάρχουν ως ξεχωριστή οντότητα.
Η Βρετανία δεν θα ήθελε οποιαδήποτε μορφή Ένωσης, η παρούσα κατάσταση είναι ιδιαίτερα βολική για εκείνη, αλλά κατ’ ανάγκη θα δεχόταν μία μορφή Ένωσης που δεν θα ανέτρεπε τα στρατηγικά της συμφέροντα. ΟΙ ΗΠΑ λίγο πολύ τα ίδια. Η Ρωσία παρόλο που έχει στρατηγικά συμφέροντα στο νησί έχει μόνο δευτερεύουσα δυνατότητα παρέμβασης.

Η Ελλάδα είναι η Μεγάλη Απούσα, αφού ανόητα και χωρίς πραγματική στρατηγική τίναξε το νησί στον αέρα (αυτό δεν σημαίνει ότι οι Κύπριοι είναι άμοιροι ευθυνών βέβαια, γιατί έχουν εξίσου βαριές ευθύνες για τα γεγονότα) έχει πλέον αποστασιοποιηθεί, αποποιήθηκε τις όποιες ευθύνες και δικαιώματα είχε και η παρουσία και ανάμιξη της είναι πλέον τελείως βερμπαλιστική.
Οι Ελληνοκύπριοι επιθυμούν μία Ένωση στο προ της εισβολής καθεστώς, αλλά συμβιβάζονται και με μία δικοινοτική / διζωνική – πραγματική – ομοσπονδία που θα επαναφέρει σε μεγάλο βαθμό το περιουσιακό και τη διακίνηση, εγκατάσταση στα προ της εισβολής επίπεδα.
5η Διαπίστωση. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς με τη συνέπεια και ρεαλισμό αντιμετωπίζουν το Θέμα του Κυπριακού όλοι οι άλλοι, πλην των κυρίως θιγομένων και ενδιαφερομένων, δηλαδή των Κυπρίων και των Ελλήνων. Οι Έλληνες της Κύπρου και οι Ελλαδίτες, είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν στην Τουρκία να υλοποιήσει και νομιμοποιήσει τα μελλοντικά της στρατηγικά σχέδια, δηλαδή την κατάληψη και προσάρτηση όλης της Κύπρου, με αντάλλαγμα κάποια σπίτια και κτήματα.
Το γεγονός αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως τελείως σουρεαλιστικό. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για τις δυστυχίες και τραγωδίες μας είμαστε μόνο εμείς. Οι εχθροί μας δεν χρειάζεται να κουράζονται, χρειάζεται μόνο να είναι υπομονετικοί και εμείς να είναι σίγουροι ότι θα βρούμε τον τρόπο να αυτοκαταστραφούμε και να παραδοθούμε αμαχητί.

Υποσημείωση: Ένα γεγονός που μου αφήνει πάντα μία πολύ δυσάρεστη γεύση είναι όταν παρακολουθώ όλες αυτές της επετείους και τα μνημόσυνα γι’ αυτούς τους Ήρωες της Κύπρου και την ίδια στιγμή ήμαστε έτοιμοι να τους ανταλλάξουμε με ένα οικόπεδο η μια αποζημίωση. Θα σταματήσω εδώ γιατί εάν συνεχίσω, θα πω πράγματα που πιθανώς να δικαιώσουν όσους μας πολεμούν και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top