GuidePedia

0

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάληψη των τελικών πολιτικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση μετά την χθεσινή έγκριση του νέου δανείου από τον ESM και οι οποίες φέρνουν ισχυροποιημένο το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με το Mega, αυτό που επιλέγεται φαίνεται είναι η λύση της παραίτησης της κυβέρνησης προκειμένου να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν οι εκλογές στη συνταγματική προθεσμία, δηλαδή εντός 30 ήμερων από τη διάλυση του Κοινοβουλίου, διάστημα όμως που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τις 20 ήμερες.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης. Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Παυλόπουλος είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει την διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών η 20η Σεπτεμβρίου αν και δεν αποκλείεται και η 13η του ίδιου μηνα.

Τα πράγματα δείχνουν να έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε ήδη έχει επιλεγεί και το πρόσωπο που θα αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός και με βάση το νόμο θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Το Mega μετέδωσε ότι οι ανακοινώσεις είναι θέμα εικοσιτετραώρων με καταληκτική ημερομηνία, όπως φαίνεται, τη Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες το μεσημέρι τον παλιό του συνεργάτη και υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε βγαίνοντας από το Μαξίμου ότι οι ανακοινώσεις είναι “είναι θέμα ωρών” ή “θέμα 24ωρών”, ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέο ραντεβού των δύο ανδρών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναληφθούν.

“Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που κατεβάζει νομοσχέδια κεντρικής σημασίας και δεν μπορεί με τους βουλευτές της να τα υποστηρίξει συνιστά ένα πρόβλημα που θα είναι κόλλημα και θεσμικά στη λειτουργία των οργάνων της Βουλής αλλά θα είναι και κοινωνικό κώλυμα στην παραγωγική δουλειά της κυβέρνησης”, είπε στο “Πρωινό MEGA” ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος.

“Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και πόλος σταθερότητας και προόδου στη χώρα παρά τα λάθη, παρά τις υποχωρήσεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, αυτή η δύναμη νομίζω ότι μπορεί να πάρει στις εκλογές και ψηλότερο ποσοστό από το 36,5% και κατά τη γνώμη μου το καλύτερο σενάριο θα ήταν αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όχι μόνο για να κάνουμε μόνο κομματική κυβέρνηση αλλά για να κάνουμε την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση γύρω από ένα συνεκτικό πρόγραμμα και πιστεύω ότι όσοι επιχειρήσουν αυτόνομη καταγραφή, φεύγοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με σημαία ένα κόμμα της δραχμής θα έχουν πολύ μικρότερη δύναμη στο λαό από αυτή που έχουν σήμερα στη Βουλή”, ανέφερε από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της ευρωβουλής, Δ. Παπαδημούλης.

“Τις αμέσως επόμενες στην ουσία ώρες, μέρες τίθενται μπροστά οι διαδικασίες οι οποίες αντιμετωπίζουν κάποια ζητήματα μη πολιτικής σταθερότητας που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Μπαλάφας. Και πρόσθεσε: “Βασικό στοιχείο στον δικό μας προγραμματισμό είναι να μην τεθεί εν αμφιβόλω η παραπέρα πορεία στην κατεύυθυνση των συνονμολογηθέντων και με τους δανειστας και ιδιαίτερα να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην άμεση προοπτική μετά την πρώτη αξιολόγηση της έναρξης της συζητήσεως της αναδιάρθρωσης του χρέους”.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top