GuidePedia

0

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΡΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ... ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για την κυβέρνηση, αλλά και τους πολίτες, αν τελικά γίνει πράξη η δέσμευση του κ. Δημήτρη Μάρδα, για την άμεση κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, διότι μέσα από αυτή και μόνο την ενέργεια, θα είναι εξαιρετικά σημαντικό το πλήγμα που θα προκληθεί στους λαθρέμπορους εφοπλιστές, αρκετοί εκ των οποίων συνηθίζουν «παραδοσιακά» να κινούνται στα όρια ή και πέρα από αυτά, της παρανομίας και να θησαυρίζουν παίζοντας απίστευτα παιχνίδια με τη μεταφορά του πετρελαίου θέρμανσης. Αρκετές, είναι άλλωστε, οι περιπτώσεις που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες που μιλούσαν για... αβάντα των μνημονιακών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας προς εκείνο το κομμάτι του εφοπλιστικού κλάδου, που ήταν και το απόλυτα ευνοημένο από τις αποφάσεις για την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Μια απόφαση που στοίχισε ακόμα και ανθρώπινες ζωές στην πατρίδα μας, αφού αρκετοί συνάνθρωποί μας, «έσβησαν» αναζητώντας άλλους τρόπους για να ζεσταθούν, μη έχοντας τη δυνατότητα να αγοράσουν το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης.
Η υπερφορολόγηση όλων των ειδών πετρελαίου, πλην εκείνου που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της ναυτιλίας, αποτέλεσε ένα ακόμη δώρο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου προς τους εφοπλιστές, στο πλαίσιο των προνομίων και των φοροαπαλλαγών που προκλητικά εξακολουθούν να απολαμβάνουν την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει και δεν αντέχει να σηκώσει στις πλάτες της ένα τρίτο μνημόνιο.
Ακόμα και όταν σε γνώση των κυβερνώντων και των ελεγκτικών αρχών και μηχανισμών βρίσκονταν στοιχεία για... άδειασμα εφοπλιστικού πετρελαίου σε βυτία κίνησης ή θέρμανσης, Σαμαράς και Βενιζέλος αρνούνταν να κάνουν δεκτό το αυτονόητο και να καταργήσουν τη φοροαπαλλαγή στο πετρέλαιο της ναυτιλίας, ώστε αυτό να μην βαφτίζεται σε μια... νύχτα κίνησης ή θέρμανσης και να μην καρπώνονταν οι εφοπλιστές που έκαναν τις σχετικές «μπίζνες» τη διαφορά στις τιμές.
Πρόθυμοι... εφοπλιστές, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν φτάσει σήμερα στο σημείο να επιχειρούν και την επιβολή των δικών τους θέσεων, μέσα από επικοινωνιακούς ή και διαπροσωπικούς μηχανισμούς άσκησης επιρροής στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αρκετοί, φρόντιζαν να παίζουν συχνά το... παιχνίδι της μεταπώλησης τάνκερ, φορτωμένων με πετρέλαιο ναυτιλίας από το Ιράν ή τα λιμάνια της Τουρκίας και της Λιβύης που ελέγχονται από κυκλώματα φιλικά προσκείμενα ακόμα και σε εξτρεμιστικές ομάδες τζιχαντιστών.
Όλα αυτά συνέβαιναν και εξακολουθούν και σήμερα να συμβαίνουν, σύμφωνα με αξιωματικούς και της ΕΛ.ΑΣ., κάτω από τη... μύτη της κυβέρνησης, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ζητούν μεγαλύτερη ενίσχυση στα κλιμάκια που πραγματοποιούν τους ελέγχους σε στεριά και θάλασσα, αφού το μεγάλο κόλπο παίζεται με τα μη ποντοπόρα πλοία που δεν έχουν περιορισμό στην ποσότητα των καυσίμων που μπορούν να πάρουν. Έτσι, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο παρελθόν ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, τα πλοία αυτά παραγγέλουν έως και πέντε φορές πάνω από το όριό τους, πετρέλαιο ναυτιλίας και στη συνέχεια το μεταφέρουν σε αποθήκες στη στεριά, όπου εκεί, μέσω χημικής διεργασίας, το πετρέλαιο αυτό μετατρέπεται σε πετρέλαιο κίνησης ή θέρμανσης και προωθείται στα πρατήρια βενζίνης για να βγει στην αγορά.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχει καμία άλλη επιλογή, απ' το να πατάξει άμεσα αυτό το λαθρεμπόριο, το οποίο είναι σε γνώση των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει. Μπορούν εκείνοι που... θίγονται να φωνάζουν από πόρτες και... τηλεοπτικά παράθυρα, πλην όμως για όλους θα έρθει -αργά ή γρήγορα- η ώρα της κρίσεως και της απόδοσης ευθυνών. Γι' αυτό και ο αρμόδιος για το θέμα αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, οφείλει να πάει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, τη σχετική τροπολογία που θα καταργεί την «εγκληματική» για τα συμφέροντα και τα ταμεία της χώρας, εξίσωση στον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, χωρίς βέβαια αυτό να σημάνει ότι θα πρέπει να δοθεί και... άφεση αμαρτιών στους λαθρέμπορους εφοπλιστές, που τα χρόνια της κρίσης, από αυτή και μόνο τη «βάφτιση» του πετρελαίου ναυτιλίας σε πετρέλαιο θέρμανσης ή κίνησης, έβγαλαν δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού που πάγωνε τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top