GuidePedia

0

Η ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο σκοπεύουν να εξασφαλίσουν, εντός του έτους, πρόσκληση για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των δύο χωρών.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς δήλωσε πως οι νέες, ασύμμετρες, απειλές που καλείται η χώρα του να αντιμετωπίσει ανοίγουν τον δρόμο για την ένταξή της στην συμμαχία. «Η χώρα μας και η περιοχή μας μπορεί να απειληθούν από νέες, απρόβλεπτες απειλές», είπε.
Με ανακοίνωσή του το κυβερνών Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μαυροβουνίου τόνισε την σπουδαιότητα της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, την ώρα κατά την οποία στην Ελλάδα ορισμένοι φωστήρες ζητούν το αντίθετο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ δήλωσε πως η χώρα του είναι αποφασισμένη να ζητήσει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ έστω και ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, παρακάμπτοντας έτσι τις ελληνικές αιτιάσεις που έχουν να κάνουν με την ονομασία και όχι μόνο του γειτονικού κρατιδίου.

«Όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αναγνωρίζουν πως η Μακεδονία πληροί τα κριτήρια ένταξής στην συμμαχία. Δυστυχώς ο νότιος γείτονάς μας θέτει ένα ακόμα κριτήριο, το όνομα», είπε ο Σκοπιανός υπουργός Ζόραν Γιολέφσκι.

Όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που η Ελλάδα εξακολουθεί, γονατισμένη από την οικονομική κρίση και την καταφανή ανεπάρκεια του πολιτικού της προσωπικού, κινδυνεύει, για μια ακόμα φορά, να καταστεί ουραγός των εξελίξεων στη Βαλκανική, την ώρα που ορισμένοι «ταγοί» βλέπουν οράματα με αγίους και προφήτες και ονειρεύονται, με άδειες τις τσέπες, είτε την ανάκτηση της Πόλης, είτε τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό και την αδελφοσύνη των λαών. 

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top