GuidePedia

0

Με μεγάλη «αγαλλίαση» αντιμετώπισαν στην Τουρκία τις ειδήσεις για τις διαπραγμάτευσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της που ζητούν με μεγάλη πίεση την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά τουριστικά νησιά στο 23 %, με άμεση συνέπεια το γέρο χτύπημα στο τουριστικό ρεύμα που κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζει τα νησιά αυτά. «Βούτυρο» στο ψωμί του τουρκικού τουρισμού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα Milliyet, σε άρθρο της με τον ενδεικτικό τίτλο, «Yunan adalarında ucuc tatil bitiyor», δηλαδή, «Τέλος οι φτηνές διακοπές στα ελληνικά νησιά», η προσπάθεια του κ Τσίπρα να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ θα έχει σαν αποτέλεσμα να δεχτεί τους όρους των δανειστών του, (;;), μεταξύ των οποίων είναι και η αύξηση του ΦΠΑ στα μεγάλα τουριστικά ελληνικά νησιά στο 23 % από το 13% που ήταν μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Με λίγα λόγια, ήλιου φαεινότερο όπως φαίνεται και από τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι δανειστές της χώρας μας επιδιώκουν με κάθε μέσο να πλήξουν καταστροφικά τον κυριότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που ακόμα λειτουργεί και αποφέρει κάποια έσοδα, αυξάνοντας τους φόρους, επιφέροντας έτσι το κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων. Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα προειδοποιεί ακόμα και τους Τούρκους που προγραμμάτιζαν φέτος να κάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά, ότι οι τιμές που θα εκτιναχτούν στα ύψη θα κάνουν απαγορευτικά αυτά τα σχέδια.

Εμείς δεν ξέρουμε να τελικά ο Τούρκοι θα παραθερίσουν στα ελληνικά νησιά και ποσώς μας ενδιαφέρει αν θα τους δούμε εδώ, γεγονός όμως είναι πως η προοπτική αυτή της αύξησης του ΦΠΑ με την εμμονή των δανειστών, έχει ξεκάθαρο στόχο να γονατίσει και την τουριστική βιομηχανία της χώρας, για να μη υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα να ορθοποδήσουμε. Δηλαδή να μας δέσουν από τον λαιμό και να μας σέρνουν τις επόμενες δεκαετίες σαν τον σκλαβάκι μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απολαμβάνει μια Ελλάδα χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης και πολύ περισσότερο, απελευθέρωσης από τους δανειστές – δυνάστες μας.

Κατά τα άλλα εμείς ανήκουμε στην Ευρώπη. Ζήτω μας και καλή κρεμάλα μας!

Νίκος Χειλαδάκης

Δημοσίευση σχολίου

 
Top