GuidePedia

0

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης Ρωσίας- Δύσης ετοιμάζεται πυρετωδώς στην Υπερδνειστερία, όπως όλα δείχνουν. Η επαρχία της Μολδαβίας, που με ρωσική υποστήριξη αυτοανακηρύχθηκε σε «ανεξάρτητη δημοκρατία της Υπερδνειστερίας», πριν λίγες εβδομάδες είχε ζητήσει τη ρωσική προστασία.
Τώρα, η υπουργός Εξωτερικών Νίνα Στάνσκι, μιλώντας, σε ρωσικό – φυσικά – δίκτυο, είπε πως Μολδαβία και Ουκρανία διεξάγουν… υβριδικό πόλεμο κατά της Υπερδνειστερίας. Η υπουργός είπε πως η χώρα της ελπίζει η Ρωσία να την υποστηρίξει.
«Ο λαός μας ξέρει πως η Ρωσία δεν θα τον εγκαταλείψει», είπε η υπουργός και επέμεινε στην άποψη πως η Μολδαβία και Ουκρανία διεξάγουν υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας της, αν και παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή εναντίον της, ακόμα. Όμως Μολδαβία και Ουκρανία «εφαρμόζουν οικονομικό αποκλεισμό εναντίον της, ασκούν πόλεμο πληροφοριών και εφαρμόζουν άλλε μεθόδους αποκλεισμού».

«Οι ελπίδες μας στρέφονται μόνο προς τη Ρωσία», κατέληξε η υπουργός, σε μία ευθεία «πρόσκληση» προς τη Μόσχα, τονίζοντας πως η Υπερδνειστερία είναι ευγνώμων στη Ρωσία για την οικονομική και πολιτική υποστήριξη που της παρέχει. Χωρίς τη ρωσική βοήθεια η χώρα θα είχε καταρρεύσει, είπε.

Η Υπερδνειστερία, όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα, βρίσκεται υπό οικονομικό αποκλεισμό από τη Μολδαβία και την Ουκρανία από το 2006. Όμως το Κρεμλίνο το θυμήθηκε τώρα και είπα να ανακατέψει την τράπουλα στην ευρύτερη περιοχή. Απολύτως κατανοητό, επαρκώς μακιαβελικό…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top