GuidePedia

0

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει μερικές σημαντικές διαφορές σε σχέση με τους προκατόχους του. Κι αυτές είναι που έχουν μπερδέψει και εκνευρίσει τους Τούρκους. Δεν είναι κακό αυτό αρκεί να το εκμεταλλευθούμε.

Ο Καμμένος ήθελε με πάθος αυτό το υπουργείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν το “ερωτεύθηκε” όταν επιθεώρησε το πρώτο άγημα ,όπως έγινε με τους περισσότερους ΥΕΘΑ. Το ήθελε και τώρα που το πήρε το “χαίρεται”…

Ο Καμμένος είχε πάντα απόψεις σαφώς εκτός της “πολιτικής ορθότητας” που μας επέβαλλαν οι ανεπιτυχείς “ελληνοτουρκικές προσεγγίσεις” η ουτοπία της “ελληνοτουρκικής φιλιας” τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης κλπ. Για να το πούμε με λίγα λόγια πιστευε πάντα στην επίδειξη ισχυος που θα προκαλεί πάντα στην Άγκυρα την έντονη αμφιβολία πως ότι κι αν επιχειρήσει εναντίον της Ελλάδας θα έχει “τσουχτερό” αντίτιμο.

Ο Καμμένος ασφαλώς δεν δέχεται σε καμία περίπτωση ότι Έλληνας πολιτικός θα πρέπει να ζητήσει άδεια για να πετάξει ή να πλεύσει προς τα Ίμια . Το “Δεν ξεχνώ” της Κύπρου είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό αυτοκόλλητο που οι Έλληνες κολλούσαν στα αυτοκινητά τους για μερικά χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο Καμμένος είναι πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πολύ εξωστρεφής άνθρωπος. Και απρόβλεπτος.
Ο Καμμένος έχει συλληφθεί στα κατεχόμενα,είχε επαφές με τον Οτσαλάν, έκανε πάντα πράγματα που ενοχλούσαν την Άγκυρα. Η οποία είχε συνηθίσει να έχει άλλη αντιμετώπιση από τους πολιτικούς που “έπαιζαν” ρόλους πρωταγωνιστικούς στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όσο ο Καμμένος ήταν κάτω απο τη σκηνή, ενοχλούσε μεν αλλά δεν προκαλούσε το αμόκ που διαπιστώσαμε ότι έχει υποστεί η Άγκυρα μαζί του και το οποίο ποροέκυψε και στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ο Καμμένος τώρα είναι κυβερνητικός εταίρος που συνδιαμορφώνει την κυβερνητική πορεία . Είναι πρώτα απ΄ όλα ΥΕΘΑ! Και πήρε αυτό το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο χωρίς να έχει κρύψει τις απόψεις και τις θέσεις του στα ελληνοτουρκικά. Ούτε από τον Τσίπρα που του το εμπιστεύθηκε, ούτε από τους πολιτες που τον ψήφισαν.

Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει ότι έκανε “υπερβολές” που προκάλεσαν τον τουρκικό εκνευρισμό; Ειλικρινά κανείς. Γιατί είναι υπερβολή το “πέρασμα” με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια και δεν είναι η πτήση του τούρκου αρχηγού αεροπορίας σ΄ όλο το Αιγαίο; Δεν μπορεί να κινείται ο Έλληνας ΥΕΘΑ ελεύθερα στην ελληνική Επικράτεια; Δεν είναι πρόκληση κάθε φορά που ο Καμμένος -αλλά και προκάτοχοί του- πηγαίνει σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου να κάνουν οι Τούρκοι υπερπτήσεις και άλλα …ακροβατικά; Δεν είναι ντροπή και αίσχος ελληνικές ιστοσελίδες και μεταξύ αυτών και μία Ενώσεως Στρατιωτικών παρακαλώ (!!!) να γράφουν ότι κινητοποιήθηκε ο Στόλος και η ΠΑ για να πάει ο ΥΕΘΑ στα Δωδεκάννησα;

Όπως και να ΄χει το “μοντέλο” Καμμένος είναι τελείως διαφορετικό απ΄ όσα είχαν συνηθίσει οι Τούρκοι τόσα χρόνια. Χρειάζεται πάντα προσοχή ,αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία στα ελληνοτουρκικά, αυτή είναι η θέση μας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Πρέπει να ισχύει και για τους απέναντι. Αν μέσα σ΄ ένα μήνα ο Καμμένος με μια διέλευση από τα Ίμια, μία επίσκεψη στην Κύπρο και μια περιοδεία στα Δωδεκάννησα κατάφερε να τους βγάλει εκτός εαυτού και να τους οδηγήσει σ΄ αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση τότε θα πρέπει να περιμένουμε χειρότερα. Γιατί ο Καμμένος ν’ αλλάξει δεν πρόκειται.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top