GuidePedia

0


Μετά την ύποπτη και περίεργη αυτοκτονία του διευθυντή της Siemens... Κινδυνεύει η ζωή του Χριστοφοράκου...

Να ζητήσει η κυβέρνηση την προστασία του, γιατί αυτός και ο Γερμανός που «αυτοκτόνησε» λάδωναν τους Έλληνες πολιτικούς.

Την ώρα που ο Σόιμπλε προσπαθούσε να ψελλίσει κάτι για τα μαύρα ταμεία της Siemens στη συνέντευξη με τον Βαρουφάκη στο Βερολίνο, ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, Χάιντς Γιοαχίμ Νόιμπεργκερ βρισκόταν νεκρός στο... σπίτι του στο Μόναχο. Επίσημη αιτιολογία από την αστυνομία ήταν η «αυτοκτονία».
Το αν και γιατί αυτοκτόνησε ο Νοϋμπέργκερ δεν το ξέρουμε ακόμα. Είναι όμως σαφές πως τώρα κινδυνεύει ο… Χριστοφοράκος. Ο Ελληνογερμανός Χριστοφοράκος ήταν επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα, την εποχή που η γερμανική εταιρεία μοίραζε δισεκατομμύρια σε Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικούς. Και όπως ξέρουμε η Siemens λάδωνε πολιτικούς σε 12 τουλάχιστον χώρες.

Ο Χριστοφοράκος έφυγε εγκαίρως για την Γερμανία, δικάστηκε δήθεν για τα αμαρτήματά του, στην πραγματικότητα όμως η καταδίκη του ήταν η προστασία του. Μένει στην Γερμανία δεν εκδόθηκε στην Ελλάδα για να μην αποκαλύψει τα μαύρα μυστικά των ταμείων λαδώματος.
Επειδή όμως η ζωή έχει γυρίσματα, σήμερα υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να αρχίσει ένας νέος κύκλος αποκαλύψεων. Γι’ αυτό και η ελληνική κυβέρνηση πριν ζητήσει την έκδοση του Χριστοφοράκου, πρέπει να ζητήσει την προστασία του. Η αυτοκτονία του Νόιμπεργκερ δείχνει ότι αν κάποιος ή κάποιοι θέλουν να κλείσουν στόματα, τότε ο επόμενος είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Έπρεπε να αποφασίσουν οι Έλληνες να απαλλαγούν επιτέλους από τις ηγεσίες της διαπλοκής για να αρχίζουν να φοβούνται και στην Γερμανία. Φοβούνται και στην Ελλάδα γιατί γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα επιτεθεί σε κυκλώματα της διαπλοκής, σε διεφθαρμένους πολιτικούς και σε όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους που λαδώνονταν. Οι Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης θα σηματοδοτήσουν άλλωστε και την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Δεν είναι καθόλου τυχαία η μανιασμένη αντίδραση ορισμένων και στο άκουσμα μόνο της λέξης ΣΥΡΙΖΑ και πριν τις εκλογές και μετά απ’ αυτές.

Η «αυτοκτονία»

Ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, Heinz-Joachim Neubuerger, που αυτοκτόνησε είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο και ήξερε τα πάντα για τα μαύρα ταμεία και τους ανθρώπους που τα έπαιρναν. Η Siemens κέρδισε τη δίκη τον Δεκέμβριο του 2013, αναγκάζοντας τον Νόιμπεργκερ να καταβάλει στην εταιρεία μετά από συμβιβασμό 2,5 εκ. ευρώ. Η εταιρεία ζήτησε αποζημίωση όταν μετά από έρευνες σε περισσότερες από δώδεκα χώρες αποκαλύφθηκαν μίζες και δωροδοκίες για να κερδίσουν συμβάσεις στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην επιχειρηματική ιστορία της Γερμανίας.

Ο Χριστοφοράκος και οι Γερμανοί που τα ‘πιαναν

Η ιστορία με τα μαύρα ταμεία της Siemens είναι γνωστή, το σκάνδαλο απασχόλησε και την ελληνική Βουλή χωρίς όμως σημαντικά αποτελέσματα. Εκτός από τον Χριστοφοράκο την «έκαναν» από την Ελλάδα και άλλοι εμπλεκόμενοι ώστε να γλιτώσουν. Έτσι δεν μάθαμε πόσοι Έλληνες πολιτικοί και πόσα πήραν από τους Γερμανούς. Έγινε μάλιστα και ένας αστείος συμβιβασμός. Το ωραίο είναι ούτε καν αυτά τα λίγα χρήματα του συμβιβασμού δεν πλήρωσαν οι Γερμανοί στη χώρα μας. Και γι αυτό κάποιοι έχουν ευθύνες.

Οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι τα ελληνογερμανικά σκάνδαλα θα ξανάρθουν στην επικαιρότητα.

Ο Χριστοφοράκος είναι ο άνθρωπος που ξέρει πόσοι Έλληνες τα πήραν από τα γερμανικά ταμεία. Ξέρει όμως και πόσοι Γερμανοί κέρδιζαν απ’ αυτές τις μίζες. Ειδικά αν τα έπαιρναν και γερμανοί πολιτικοί.

Τα λεφτά είναι πολλά και φαίνεται ότι αυτοί που λάδωναν κρατούσαν και στην τσέπη τους. Η Siemens έγραφε στα μαύρα βιβλία ποσά, από τα οποία μόνο ένα 25% έφτανε στους Έλληνες λαδιάρηδες. Το 75% έμενε σε γερμανικά χέρια, 25% στους χαμηλούς και το 50% στους υψηλά ιστάμενους. Το ανάθεμα όλοι αυτοί μαζί το έριξαν μόλις ξέσπασε η κρίση στους Έλληνες. Φόρτωσαν όλο το κακό στους Έλληνες τους οποίους κατηγόρησαν για διεφθαρμένους, αυτοί που λάδωναν πολιτικούς και επιχειρηματίες σε 12 χώρες.

Όλα αυτά τα ξέρει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος γι αυτό και τώρα που ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της εταιρείας «αυτοκτόνησε» η ζωή του είναι πολυτιμότερη από ποτέ.

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι σημερινοί κυβερνώντες να τρέξουν να ζητήσουν την προστασία του από τις γερμανικές αρχές. Μάλιστα να καταστήσουν σαφές ότι είναι οι Γερμανοί υπεύθυνοι για τη ζωή του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Πριν εκδοθεί στην Ελλάδα. Γιατί θα εκδοθεί!

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top