GuidePedia

0

Γιάννης Τριήρης

Αυτό το καλαμπουράκι του Σόιμπλε και των υποτακτικών του πρέπει να τελειώσει. Κατάντησε αηδία.

Τι δεν καταλαβαίνεις Βόλφγκανγκ και σεις οι άλλοι υπουργκίσκοι υποταγμένων κυβερνήσεων που όταν μιλάει ο γερμανός γνέφετε υποτακτικά με το κεφάλι;

Τι δεν καταλαβαίνεις Βόλφγκανγκ από αυτά που ζητάει μια νέα κυβέρνηση ενός περήφανου λαού από τους εταίρου του στην Ευρώπη;

Μόνοι όποιος έχει κλειστά αυτιά δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει αυτά που του λέει η ελληνική κυβέρνηση.

Είναι αξιοπερίεργο Βόλφγκανγκ πως όλοι οι άλλοι , οι λαοί που διαδηλώνουν υπέρ της Ελλάδας στις πρωτεύουσες όλου του κόσμου , ακόμη και στο Βερολίνο , οι οικονομολόγοι διεθνούς κύρους που αρθρογραφούν και υπεραμύνονται των ελληνικών δικαίων, ακόμη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα που σου ζήτησε να αλλάξεις στάσης σου απέναντι στην Ελλάδα να καταλαβαίνουν τι θέλουμε και συ να μην καταλαβαίνεις.

Δεν θέλεις να καταλάβεις Βόλφγκανγκ ότι η γερμανική λογική δεν αποτελεί παγκόσμιο δίκαιο .

Δεν θέλεις να καταλάβεις Βόλφγκανγκ ότι οι γερμανικές εμμονές και ιδεοληψίες δεν θα υποτάξουν υπερήφανους λαούς.

Κύριε Σόιμπλε δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβεις τι θέλει μια χώρα όπως η Ελλάδα, που επί 6 συνεχόμενα έτη πληρώνει με το αίμα των πολιτών της τις λανθασμένες επιλογές σου και τη προτεσταντική λατρεία σου για σκληρή λιτότητα.

Η Ελλάδα κ. Σόιμπλε δεν ζητάει τίποτε περισσότερο από το να διορθωθούν τα λάθη των δικών σου πολιτικών που την βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση.

Αυτό ζητάει η Ελλάδα και συ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Αργά ή γρήγορα Βόλφγκανγκ θα διαπιστώσεις ότι μπροστά στις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η άκαμπτη θέση σου ακόμη και οι πιστοί σου σήμερα υπουργοί των άλλων χωρών της Γερμανικής Ευρωπαϊκή Ένωσης θα αρχίσουν να αμφιβάλουν για τις θέσεις σου.

Γιατί ακόμη και αν συνθλίψεις την Ελλάδα κ. Σόιμπλε , δεν θα γλυτώσεις τον Ραχόι στην Ισπανία. Τελειώνει και αυτός όπως τελείωσε και ο Σαμαράς.

Ούτε τον Κοέλιο στην Πορτογαλία θα γλυτώσεις κ. Σόιμπλε. Το είδες και αυτό Βόλφγκανγκ. Πριν λίγες μέρες 32 προσωπικότητες της Πορτογαλίας, ανάμεσά τους πολιτικοί απ” όλους τους χώρους, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και συνδικαλιστές, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ζήτησαν από τον Κοέλιο , να απορρίψουν την συνέχιση της λιτότητας στην Αθήνα, καλώντας τον ηγέτη της χώρας τους να υιοθετήσει μία στάση που να μην είναι «ταπεινωτική» για τα κράτη – μέλη της Ευρώπης.

Μπορεί κ. Σόιμπλε σήμερα να ελέγχεις σχεδόν όλους του πολιτικούς ταγούς της Ευρώπης, αλλά δεν ελέγχεις τους λαούς της Ευρώπης. Και αυτοί οι λαοί θα αλλάξουν τους ηγέτες τους. Και τότε θα καταλάβεις Βόλφγκανγκ.

Εμείς χρειάζεται να έχουμε μόνο υπομονή , αντοχές και υψηλό φρόνιμα. Και τα έχουμε.

Αντέχουμε ακόμη περισσότερα απ ότι νομίζεις κ. Σόιμπλε. Εσύ;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top