GuidePedia

0

Με συνοπτικές διαδικασίες η αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση της Λιβύης, πετάει έξω από τη χώρα, κακήν κακώς, τις τουρκικές εταιρίες, σε μια απόφαση που προκαλεί σοκ στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση της χώρας που εδρεύει στο Τομπρούκ, διέταξε την απομάκρυνση των τουρκικών εταιριών από όλα τα κρατικά έργα, κατηγορώντας ευθέως την Άγκυρα, ότι στηρίζει τους ισλαμιστές που δρουν στην χώρα.

Όπως αναφέρει και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) σε θέμα που υπογράφει η Άννα Ανδρέου, την περασμένη εβδομάδα η Λιβύη είχε απευθύνει προειδοποίηση τόσο προς την Τουρκία όσο και προς το Κατάρ ότι θα απομακρύνει τις εταιρίες τους εάν συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους ισλαμιστές, μεταξύ των οποίων και η οργάνωση Ανσάρ -α- Σαρία η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις των ΗΠΑ. Η τελική απόφαση, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ελήφθη μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Λιβύης.
Η κυβέρνηση του Αμπντουλάχ αλ Θάνι, αποφάσισε να «επανεξετάσει όλα τα έργα που ανατέθηκαν σε ξένες εταιρείες καθώς και την απομάκρυνση των τουρκικών εταιρειών από όλα τα έργα του λιβυκού κράτους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Από την πλευρά του, αντιδρώντας ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσε τη Λιβύη να αποφεύγει τις εχθρικές και αβάσιμες δηλώσεις.

Προ της ανατροπής του Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης, τουρκικές εταιρείες εργάζονταν σε προγράμματα 15 δις δολαρίων στη χώρα, δίνοντας δουλειά σε 3.000 Τούρκους. Μετά τα γεγονότα του 2011 πολλές τουρκικές εταιρείες διέκοψαν τις δραστηριότητές τους ενώ κάποιες προσέφυγαν σε διεθνή δικαστήρια, ζητώντας τα οφειλόμενα…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top