GuidePedia

0


Η δράση των μυστικών πρακτόρων της ΜΙΤ που «στήνουν» τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία

Γράφει ο Γιώργος Τράγκας 
Πηγή περιοδικό Crash

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στον χώρο του Αιγαίου και στο Νησί της Αφροδίτης. Οι Τούρκοι αυξάνουν συνεχώς την παρουσία των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού τους και τις πτήσεις των μαχητικών της αεροπορίας τους, σε μία πρωτοφανή, εδώ και πολύ καιρό, επίδειξη δυνάμεως. Αξιοποιούν πλήρως τη γεωστρατηγική θέση τους στην αναμέτρηση της Δύσης με τους τζιχαντιστές και παζαρεύουν όλες τις διευκολύνσεις που παρέχουν στους αμερικανούς και στους άλλους δυτικούς για τον ανεφοδιασμό των Κούρδων που μάχονται εναντίον του ISIS.

Ταυτόχρονα, η τουρκική ηγεσία (που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στην διεθνή πολιτική σκηνή λόγω μεγέθους, μεγάλου πληθυσμού, παραδοσιακής ισχυρής διπλωματίας και ισχυρών ενόπλων δυνάμεων) διατηρεί επίγειες και υπόγειες διαδρομές με όλο τον ισλαμικό κόσμο και, όπως όλα δείχνουν, και με τη τζιχάντ, με τη Χαμάς και με τη Χεζμπολάχ.
Ο Ερντογάν, ως νέος σουλτάνος σε αναδυόμενη νεο-οθωμανική αυτοκρατορία, μιλά και απαιτεί ανταλλάγματα κάθε τόσο από τον Μπάρακ Ομπάμα (που είναι πλέον πρόεδρος χωρίς εξουσίες στις ΗΠΑ και με χαμηλή πλέον δημοφιλία). Και, ταυτόχρονα, καλεί τον Γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα σε απολογία, γιατί σκίτσο γερμανικού βιβλίου παρουσίαζε ως «σκύλο» τον Ερντογάν!
 
 Η Τουρκία δημιουργεί πλήθος διεκδικήσεων και θεμάτων στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο, προκειμένου στο τέλος να εισπράξει νέα οφέλη (φυσικούς πόρους, μοίρασμα φυσικού αερίου και πετρελαίου, ενδεχομένως και εδάφη ή θαλάσσιες περιοχές). Σλόγκαν πλέον του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είναι «στην Κύπρο ή τα μοιράζουμε όλα ή διχοτομούμε οριστικά το νησί», «το Αιγαίο δεν μπορεί να είναι ελληνική λίμνη, πρέπει να πάμε σε καινούργιες συμφωνίες για όλα».

Η Άγκυρα συντονίζει όλη την επιθετικότητα των γειτόνων σε βάρος των συνόρων μας. Διατηρεί στρατιωτική βάση στην Αλβανία, σχεδόν απέναντι από την Κέρκυρα, και αυξάνει συνεχώς την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική επιρροή της στα πρώην οθωμανικά εδάφη. Με ιταμό ύφος και ασύλληπτο πολιτικό «τσαμπουκά» εισέβαλε στην Κυπριακή ΑΟΖ αξιώνοντας συνεκμετάλλευση, ενώ ως εγγυήτρια δύναμη κάλεσε τις υπόλοιπες εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο) να πράξουν το καθήκον τους. Σε πολλές περιπτώσεις δηλώνουν ότι πραγματοποιούν τα πολεμικά τους σκάφη αβλαβείς διελεύσεις, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για επίδειξη ισχύος που αποβλέπει στην εμπέδωση της αμφισβήτησης κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο!
Δείτε το άρθρο στην διεύθυνση
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top