GuidePedia

0

Σύμφωνα με δήλωση του αξιωματούχου του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, γνωστού ως PKK, Τσεμίλ Μπαγίκ, οι μαχητές ξεκίνησαν να αναπτύσσουν ξανά ένοπλα τμήματά του στο τουρκικό έδαφος. Ο ίδιος εξέφρασε την απαισιοδοξία του σχετικά με την προοπτική τελικής συνεννόησης με την Τουρκία…
Το ΡΚΚ, είπε, θα ξαναρχίσει τον ένοπλο αγώνα αν Κούρδοι συνεχίσουν να πεθαίνουν στο Κομπάνι. «Αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως τώρα οι αντάρτες μας θα πολεμήσουν για να υπερασπίσουν τον λαό μας. Αυτή είναι άλλωστε η βασική τους αποστολή», είπε ο Μπαγίκ.
Οι μαχητές του ΡΚΚ είχαν εγκαταλείψει το τουρκικό έδαφος, τον Μάιο του 2013, μετά την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας για την επίλυση του Κουρδικού με την Τουρκία. Ο Μπαγίκ δεν διευκρίνισε πόσοι Κούρδοι μαχητές εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος.
«Καθώς η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να αναπτύσσει στρατεύματα στα νοτιοανατολικά, εμείς θα αναλάβουμε δράση. Το ψήφισμα του τουρκικού κοινοβουλίου αποτελεί κήρυξη πολέμου εναντίον μας», υπογράμμισε ο Μπαγίκ.

Στο μεταξύ αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων Κούρδων διαδηλωτών με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και με ισλαμιστές. Ήδη 37 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αυτές.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, από την άλλη πλευρά, έριξε και πάλι λάδι στη φωτιά, δηλώνοντας πως το ΡΚΚ και το Ισλαμικό Κράτος είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Όλα «μυρίζουν» επιθέσεις ανταρτικού τύπου όπως συνέβαινε παλαιότερα.
Τώρα μάλιστα, οι στόχοι είναι περισσότεροι και η ηλιθιότητα του Ερντογάν, του Νταβούτογλου και του σιναφιού τους, θα έχει ως αποτέλεσμα να ανάψει μια φωτιά που θα εμπλέξει πάνω από το 20% του τουρκικού εδάφους.

Το μόνο που μένει μετά, είναι να έρθει η Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό κράτος να βοηθήσουν τους μέντορές τους… έτσι για να ξεκαθαρίσουν χωρίς άλλη αμφιβολία τα στρατόπεδα σε αυτόν τον τόσο βρόμικο πόλεμο, έναν ακόμα στη ματωμένη και γεμάτη εγκλήματα ιστορία της Τουρκίας, ως αποτέλεσμα της ανασφάλειας που προκαλεί το ανεπίλυτο Ανατολικό Ζήτημα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top