GuidePedia

0
χαρτης

¨ το τρελοκομείο της Μέσης Ανατολής άνοιξε και μας περιμένει¨
ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Μετά την δολοφονία του Βρετανού δημοσιογράφου ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου διαμήνυσε ότι η ISIS δεν είναι μουσουλμάνοι αλλά τέρατα και ότι η χώρα του συμμετέχει ενεργά στον συνασπισμό των χωρών εναντίων της ISIS.
¨Άργησε λίγο αλλά το κατάλαβε ότι έχει να κάνει με βρικόλακες που φτιάχτηκαν σε Ευρωπαϊκά εργαστήρια πνευματικής διαστροφής¨
Το πιο σημαντικό του χάρτη αυτού είναι ότι δείχνει τα πιθανά μέρη που θα βομβαρδίσουν οι συμμαχικές δυνάμεις τις επόμενες ώρες δηλ τις θέσεις της ISIS μέσα στην Συρία.
Άραγε θα περιοριστούν μόνο εκεί;
Ένα άλλο χαρακτηριστικό στο χάρτη αυτό είναι οι Θύλακες της ISIS που βρίσκονται βορειοδυτικά – βόρεια και έχουν κοινά σύνορα με την Τουρκία.
Από εκεί γύρω ξαφνικά και από το πουθενά ξεκινάει την δράση της η ISIS τον περασμένο Μάρτιο και έχουμε τις πρώτες αναφορές της σχετικά με το ενδιαφέρον κτήσης σε ένα τουρκικό τάφο – μνημείο.
Διαβάζουμε…
¨Ένα εθνικό μνημείο που βρίσκεται εκτός των τουρκικών συνόρων, είναι ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, που βρίσκεται στην περιοχή του Χαλεπίου της Συρίας, και τώρα απειλείται με καταστροφή από επίθεση.
Ο τάφος βρίσκεται σε μια αμφισβητούμενη τοποθεσία, στο έδαφος της Συρίας, για την οποία τοποθεσία υπάρχει έντονη διαμάχη για τον έλεγχό της από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και από την ισλαμική ομάδα «Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε». Τον επόμενο μήνα μετονομάσθηκε από IKIL σε ISIS.
Για τους Τούρκους ο τάφος του Σουλεϊμάν Σάχ, είναι ιερός, αφού είναι ο ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , ο Σουλεϊμάν Σαχ ήταν ένας από τους εγγονούς του Οσμάν Γαζή, που διασχίζοντας το 1086 τον ποταμό Ευφράτη, μαζί με δύο στρατιώτες, σκοτώθηκε και ενταφιάστηκε εκεί.¨ http://www.echedoros-a.gr/ Μάρτιος 14, 2014
Ένας τάφος ενώνει λοιπόν το ενδιαφέρον της Τουρκίας με αυτό της ISIS.
Λέτε να τους πάρει όλους μέσα ο τάφος;
Σύμφωνα και με το ΑΡΘΡΟ βόμβα της WSJ, που ζητά εγκατάλειψη της Τουρκίας και συμμαχία με τους Κούρδους! Προαναγγέλλοντας έτσι την διάλυση της Τουρκίας. http://olympia.gr
Όλη η κοινή αυτή συνοριακή γραμμή αποτελεί σημείο εφοδιασμού και λαθρεμπορίου για την ISIS.
Τώρα που θα αρχίσουν τα χειρουργικά πλήγματα των συμμάχων εναντίων της ISIS θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν κτυπηθούν και αυτοί οι θύλακες με την κοινή συνοριακή γραμμή ή θα αφεθούν στο απυρόβλητο για να καταφύγουν τα ποντίκια της ISIS μέσω αυτών στην Τουρκία;
Ουσιαστικά ο δεύτερος γύρος που πάει να ανοίξει στην Συρία με δικαιολογία την ISIS ανοίγει την πόρτα του τρελοκομείου και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επέμβει και η Ρωσία. Άγνωστο πώς; Σύμφωνα με προχθεσινές δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ.

  • Με το Ροζ είναι η περιοχή που ελέγχει ο κυβερνητικός Στρατός της Συρίας.
  • Με το κίτρινο είναι η περιοχή που ελέγχουν Κούρδοι της Συρίας.
  • Με το GREY είναι η περιοχή μέσα στην οποία ενεργεί η ISIS στην Συρία ( το πρώην Ισλαμικό κράτος του Ιράκ του Λεβάντε).
  • Με το GREEN είναι οι θύλακες στους οποίους δραστηριοποιούνται οι τζιχαντιστές παλαιάς κοπής ή λεγόμενη από τους δυτικούς αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες αμφιλεγόμενες ισλαμικές ομάδες.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top