GuidePedia

0
σκεπαστρο

Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το ¨ κύριο μενού¨ των συζητήσεων στα χρονικά περιθώρια των διαλλειμάτων της συνόδου κορυφής;

Η Ελληνική αντιπροσωπεία θα γίνει περιζήτητη στους επίσημους κύκλους για να πληροφορήσει με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ανασκαφή στον Τύμβο της Αμφίπολης.

Οι Ευρωπαίοι ζούνε με την αγωνία και για αυτό θα ρωτάνε με έκδηλη αγωνία και παγωμένα χαμόγελα.
* Τι γίνεται βρε παιδιά ακόμα να βρείτε τον ¨Μεγάλο¨;
* Λέτε να τον βρείτε με περικεφαλαία και σπαθί ;
* Μπορεί να είναι κανένας επίγονος του;
* Μπορούμε να ¨ παραχώσουμε ¨ το μνημείο μερικούς μήνες για να τελειώσουμε ¨μερικές δουλειές¨;

Φυσικά οι διάλογοι αυτοί είναι φανταστικοί αλλά αντικατοπτρίζουν αυτό που υπάρχει στο μυαλό κάποιων.
Όμως δεν μπορεί και όλο και κάτι από περιέργεια θα ρωτήσουν.
Αν είναι ξύπνιοι οι δικοί μας , αξίζει τον κόπο να προσεγγίσουν το θέμα με χιούμορ, αν έχουν και διπλωματικά, ώστε να ¨ εξετάσουν¨ το είδος της αγωνίας των Ευρωπαίων Εταίρων..
και αυτό γιατί παρά δίπλα τους θα έχει στήσει αυτί ο ¨ Σουλτάνος¨ που με κανένα τρόπο δεν θα ήθελε να ακούσει για τον Πολιτισμικό Στρατηλάτη της Οικουμένης που στο Οθωμανικό σχολείο που πήγε δεν άκουσε σωστά λόγια για αυτόν , καθότι κάποιοι ιστορικοί τους τον μπερδεύουν και τον τοποθετούν μεταγενέστερα του ¨τουρκικού μεγαλείου¨.
αλλά και ο Σκοπιανός prime minister που θα έχει λιποθυμικές τάσεις στο άκουσμα συζητήσεων περί του νέου Παγκόσμιου Μακεδονικού μνημείου που βρέθηκε στην Ελληνική Μακεδονική Επικράτεια και όχι στην ενδοχώρα του κρατιδίου του, παραμονές ισχυρών διαβουλεύσεων και πολιτικής ίντριγκας με σκοπό να νομιμοποιηθεί αυτό με ονομασία imitation . Φυσικά όνειρο θερινής νυκτός στο οποίο διεθνείς χορηγοί επένδυσαν πακτωλούς χρημάτων επί χρόνια… Και φτου την τύχη τους !!
μερικά κυβικά Ελληνικού χώματος φέρανε τα πάνω – κάτω.
Τι μπορούνε να πούνε οι δικοί μας λοιπόν για να κερδίσουν και στα γεωπολιτικά ¨ σημεία ¨ ;
* Πολύ χώμα βρε παιδιά και ακόμα σκάβουμε…
* Βρήκαμε και δυο Σφίγγες στην Είσοδο του Ταφικού Μνημείου και δεν μπορούμε να τις ανακρίνουμε γιατί λείπουν τα κεφάλια τους.
Στις ερωτο απαντήσεις αυτές θα πρέπει να αποφύγουν επιμελώς να δώσουν εξηγήσεις γιατί τόσα χρόνια καθυστέρησαν την ανασκαφή και αυτό επειδή κινδυνεύουν να δεχτούν την κρίσιμη ερώτηση..
* Μήπως η προεκλογική φράση ¨χρήματα υπάρχουν¨ αντιστοιχούσε σε αυτό το μνημείο και το περιεχόμενο του και μας το κρύβατε για να ¨ φάτε ¨ τις καταθέσεις μας;
Τέλος πάντων η ουσία είναι ότι στις στιγμές ανάπαυλας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ οι ηγέτες θα ξεχάσουν τον ζόρικο Πούτιν και θα ασχοληθούν με ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.
Φαίνεται ότι η ¨ ψωρο- κώσταινα¨ μνημονιακή Ελλάδα όπως την κατάντησαν άρχισε σιγά-σιγά να γυαλίζει στον ¨ ζηλότυπο οφθαλμό¨ των συμμάχων της εκ δυσμών και εξ ανατολών.
Για πρώτη φορά φίλοι και οχθροί ¨νοιώθουν¨ ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται διπλωματικά στα φόρουμ με το ¨ ΧΩΜΑ¨ της και τα ΜΝΗΜΕΙΑ της.
Μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό κατάλληλα;
Με την σημερινή επικαιρότητα όπως τρέχει πάνω στο Θέμα της Ονομασίας του γειτονικού κράτους σημειώσαμε διπλές και τριπλές ερμηνείες των τεκταινομένων και αναμένουμε τι εξελίξεις θα δώσουν.
Αν υποχωρήσουμε όμως σε ψευτοδιλήμματα, εκβιασμούς , ¨νουθεσίες¨ και ότι άλλο , πιθανώς κάποιοι να τα θέλουν όλα δικά τους και να βρεθούμε προ εκπλήξεων… δηλ.
Να αυξηθεί η γεωπολιτική ένταση στα Βόρεια σύνορα μας την στιγμή που ο ¨ εργολάβος – χορηγός¨ αυτής της έντασης καραδοκεί πάνω σε άλλα νόμιμα δικαιώματα μας στο Αιγαίο και την Κύπρο.
ΠΡΟΣΟΧΗ… αν ξηλωθεί το πουλόβερ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θα αρχίσει να ξηλώνεται άμεσα και στο Αιγαίο και στην Κύπρο και στην Βόρειο Ήπειρο.
Αν μας ξαναμιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο τέλος της Ιστορικής Εκστρατείας- ΖΩΗΣ του θα μας έλεγε..
¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ …ΠΟΛΕΜΗΣΑ και ΝΙΚΗΣΑ¨
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top