GuidePedia

0

«Ντροπή της ανθρωπότητας». Με τον τίτλο αυτό η ισλαμιστική τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ χαρακτήρισε τον Τούρκο αρθρογράφο της εφημερίδας Χουριέτ Μπουράκ Μπεκντίλ. Αιτία ήταν το άρθρο του Μπεκντίλ, με τίτλο «Η Γκόλντα Μέιρ είχε δίκιο», αναφερόμενος στην επιχειρησιακή τακτική της Χαμάς στη Γάζα, να κρύβεται μέσα στον πληθυσμό θέτοντας αδιακρίτως τους πάντες σε κίνδυνο.
ΠΗΓΗ: Του Burak Bekdil, «How to Be ‘A Disgrace to Humanity’ in Turkey»
The Gatestone Institute, http://www.meforum.org/4 Σεπτεμβρίου 2014
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παντελής Καρύκας
Η ισλαμιστική εφημερίδα κατηγόρησε τον αρθογράφο ότι υπονομεύει την τουρκική αμυντική βιομηχανία και νομιμοποιεί τη «σφαγή» των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Επίσης τον κατηγόρησε ότι σε άλλο άρθρο του είχε υποστηρίξει πως οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κωνσταντινούπολη.
«Είναι αστείο», αναφέρει ο Μπεκντίλ, «να το λένε αυτό οι ίδιοι ισλαμιστές που κάθε χρόνο, στις 29 Μαΐου, γιορτάζουν την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Φέτος γιόρτασαν την 561η επέτειο με μια εντυπωσιακή φανφάρα. Ίσως οι Τούρκοι τζιχαντιστές να πιστεύουν, μυστηριωδώς, ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν η κοιτίδα των Τούρκων στην κεντρική Ασία».
Σύμφωνα με την ισλαμιστική εφημερίδα, το μεγαλύτερο «αμάρτημα» του αρθρογράφου ήταν η φράση του: «Το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν έχει απώλειες, δεν σημαίνει πως η Χαμάς δεν θέλει να σκοτώσει. Σημαίνει μόνο πως η Χαμάς, για την ώρα, δεν μπορεί να σκοτώσει».
Εντός 24 ωρών, ο λίβελος κατά του Μπεκντίλ, αναδημοσιεύτηκε σε δεκάδες ισλαμιστικές, αλλά και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, αναμεταδόθηκε από δεκάδες ηλεκτρονικά μέσα. Σε μια «παραλλαγή», ο Μπεκντίλ κατηγορήθηκε ως πράκτορας του Ισραήλ, μέλος του Τούρκο-εβραϊκού Συνδέσμου, που ταξιδεύει συχνά στο Ισραήλ, που σπούδασε στο Τελ Αβίβ και ήταν ο αγαπημένος των Εβραίων της Πόλης.
Στην πραγματικότητα ο Μπεκντίλ δεν υπήρξε ποτέ μέλος κανενός τούρκο-εβραϊκού συνδέσμου, έχει πάει μόνο δύο φορές στο Ισραήλ ως δημοσιογράφος ενώ έχει πραγματοποιήσει πολλές δεκάδες ταξίδια στην καριέρα του στο εξωτερικό, δεν έχει σπουδάσει ποτέ στο Τελ Αβίβ! Η ισλαμιστική εφημερίδα δε, έδωσε στη δημοσιότητα σχεδόν κάθε προσωπικό του στοιχείο, καθιστώντας τον εύκολο στόχο. Διόλου περιέργως, η Γενί Ακίτ υπάρχει πάντα, δια εκπροσώπου – δημοσιογράφου της, μέσα στο αεροπλάνο του προέδρου, πλέον, Ερντογάν, όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Η εκστρατεία της εφημερίδας κατά του αρθρογράφου απέδωσε καρπούς. Μετά την αναδημοσίευση του άρθρου «Ντροπή της ανθρωπότητας», ο Μπεκντίλ δέχτηκε μαζική επίθεση στα κοινωνικά δίκτυα. Παράλληλα, δέχτηκε απειλητικά μηνύματα στο προσωπικό του e-mail. Όταν Αμερικανός δημοσιογράφος τον προέτρεψε να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας, αυτός απάντησε γελώντας: «Και από την αστυνομία ποίος θα με προστατέψει;».
Αυτή είναι όμως η «νέα Τουρκία» του Ερντογάν. Η αντισημιτική όμως Τουρκία δεν γεννήθηκε τώρα, υπήρχε πάντοτε. Στη «νέα Τουρκία» όμως, χαρακτηρίζεσαι «ντροπή της ανθρωπότητας» όταν λες ότι η Γκόλντα Μέιρ είχε πράγματι δίκιο όταν έλεγε: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα έρθει όταν οι Άραβες αγαπήσουν τα παιδιά τους περισσότερο από όσο μισούν εμάς».


ΣΧΟΛΙΟ «DEFENCE-POINT.GR»: Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ο Μπουράκ Μπεκντίλ, τυγχάνει διακεκριμένος στρατιωτικός συντάκτης, γνωστός παγκοσμίως στον χώρο της άμυνας, δια της παρουσίας του σε μέσα όπως το αμερικανικό «Defense News», εκτός από αναλυτής – αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ». Είναι ένας άνθρωπος που έχει έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα, η στάση απέναντι στην οποία, είναι αν μη τι άλλο, μετριοπαθής. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με παιδεία και φυσική ευγένεια όπως καταμαρτυρούν άνθρωποι που είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν. Αυτή η ποιότητα φαίνεται πως δεν έχει θέση στην ισλαμιστική Τουρκία που οραματίζονται οι Ερντογάν και Νταβούτογλου.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top