GuidePedia

0

5-8-2014
Γεύση παίρνουν οι πολιτικάντηδες στην Ελλάδα -αλλά και σε όλον τον κόσμο- για το τι μπορεί να προκληθεί από την πολιτική «κυρώσεων» προς την Ρωσία, η οποία οφείλεται στην προσπάθεια των παγκοσμιοποιητών της Δύσης να υπονομεύσουν την ειρήνη στην Ευρασία, προκειμένου να εμποδίσουν την περαιτέρω άνοδο της «Αρκούδας». 
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών στην Ρωσία κρούουν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – ΣΕΒΕ και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit-HELLAS, μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση της Ρωσίας σχετικά με την απαγόρευση των εισαγωγών φρούτων και λαχανικών ως απάντηση στην πολιτική κυρώσεων ΕΕ και Η.Π.Α., στην οποία δεν φαίνεται να διαφοροποιείται η Αθήνα.
 Εν ολίγοις οι εξαγωγές οπωροκηπευτικών της Ελλάδας, που σε τεράστιο ποσοστό στηρίζονται στην ρωσική αγορά, θα καταρρεύσουν και μαζί και οι παραγωγοί με τους συνεργάτες τους. Πέραν τούτου υπάρχει και ο διαρκής φόβος κλεισίματος της στρόφιγγας του ρωσικού φυσικού αερίου. Στην Πολωνία μάλιστα, αντί να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν γίνει εργαλείο στα χέρια του ΝΑΤΟ για να προκληθεί η Ρωσία, βγαίνουν με μήλα στους δρόμους και τα μοιράζουν στους πολίτες ως αντίδραση στην ρωσική πολιτική εμπάργκο στις εισαγωγές φρούτων και οπωροκηπευτικών. Και τι πετυχαίνουν; Μήπως ήρθε η ώρα, τώρα που οι σχέσεις Ρωσίας και Ευρώπης δοκιμάζονται, καθώς η δεύτερη εισακούει την Ουάσινγκτον, η Ελλάδα να βγει μπροστά χάριν της ειρήνης και να υπογραμμίσει την σημασία συνεννόησης με την ομόδοξη χώρα; Ως πότε θα δρούμε κόντρα στα εθνικά μας συμφέροντα για να μας επιβραβεύσουν οι «φίλοι» και «εταίροι» από την Δύση; Η Ρωσία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και οφείλει να προασπίσει τα δίκαιά της. Η Ελλάδα τι κάνει; Όσοι πολιτικάντηδες, με ή χωρίς αξίωμα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν την απομάκρυνση της χώρας από την συνεργασία με την Ρωσία στα πλαίσια ενός πολυκεντρικού κόσμου, όσοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι το συμφέρον μας είναι στην μονόπλευρη εξάρτησή μας από τα think tanks της Δύσης, όσοι εν ολίγοις σιγοντάρουν την δυτική πολιτική όξυνσης των σχέσεων με την Μόσχα, να γνωρίζουν ότι, πέραν του κακού που κάνουν στην οικονομία μας, συμβάλλουν στο ξέσπασμα παγκοσμίου πολέμου και δρουν ενάντια στην πραγματική ειρήνευση! Συγχαρητήρια!

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top