GuidePedia

0


Μου θυμίζει η Ευρώπη αυτή τη στιγμή, την αρχαία Ρώμη λίγο πριν την πτώση της.
Γιώργος Πήττας
Φέρτε στο νου σας τις εικόνες των λιπόσαρκων παρακμασμένων συγκλητικών, των καλοαναθρεμμένων αξιωματούχων, των νυσταλέων στρατηγών που η ευδαιμονία τους δεν άντεξε τον γιγαντισμό της Αυτοκρατορίας και κλάταρε κυριολεκτικά για να παραδοθεί στην επέλαση των χριστιανών τότε.
Μοιράστηκε στα δύο και βυθίστηκε στις Σταυροφορίες, στους σκοτεινούς αιώνες , την Ιερά Εξέταση, την δαιμονοποίηση του ελληνικού πνεύματος και του ορθολογισμού.

Αντικαταστήστε τώρα, όλους αυτούς με τους σημερινούς γραφειοκράτες της Ε.Ε. τους καλοπληρωμένους υπαλλήλους των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, τους παρλαπίπες πολιτικούς που «κάνουν παιχνίδι» στις συνόδους των 27, των G8, και των πάσης φύσεως «συλλογικών οργάνων» της σημερινής Αυτοκρατορίας.
Και βάλτε από την άλλη μεριά, το απόλυτο σκοτάδι, την πιο ασφυκτική νύχτα που εγκυμονούν οι καιροί μας με την εξάπλωση του επεκτατικού καρκίνου που αυτοαποκαλείται «Ισλαμικό Κράτος».

Φοβάμαι, πως ο χρόνος για μακροσκελείς αναλύσεις δεν υπάρχει.

Θα δεχτώ πως όλες (σχεδόν) οι αναλύσεις είναι σωστές. Εννοώ, όλες οι εξ αριστεράς αναλύσεις που μιλούν για τον ιμπεριαλισμό, τις επεμβάσεις του, τους βομβαρδισμούς του, τις βίαιες ανατροπές καθεστώτων που προκάλεσε.

Για να «κόβουμε δρόμο» θα συμφωνήσω σε όλα αυτά.

Θα θυμίσω μόνο ένα δυο πραγματάκια.

Από τη μια μεριά τα πανηγύρια και τις χαρές των ορθόδοξων αντιιμπεριαλιστών όταν τα μακριά γένια και τα βλοσυρά βλέμματα των Αγιατολλάδων αντικαθιστούσαν το (ναι, διεφθαρμένο) καθεστώς του Σάχη στην Περσία και τις ανάλογες χαρές και πανηγύρια των χωρίς φίλτρα και κριτήρια δυτικολάγνων όταν έβλεπαν τον νεκρό Σαντάμ Χουσεΐν από τη άλλη.

Προσωπικά, αν και όταν έπεφτε ο Σάχης δεν ήξερα την τύφλα μου αφενός και αφετέρου ήμουν μικρός και «επαναστάτης», με μεγάλη ανησυχία έβλεπα την εγκατάσταση ενός καθεστώτος στηριγμένου στη θρησκεία. Όπως και πολύ αργότερα, όταν έπεφτε ο Σαντάμ, μου ήταν αδύνατο να καταλάβω τις χαρούλες κάποιων. Όλα αυτά, με γέμιζαν φόβο και επιφύλαξη.

Τώρα, περισσότερο και από την αδιανόητης φρίκης εικόνα της δολοφονίας με αποκεφαλισμό ενός δημοσιογράφου από το «Ισλαμικό Κράτος» με τρομάζει, μου προκαλεί εμετό, οι εικόνες που διασπείρουν στο τουίτερ οι τζιχαντιστές με παιδάκια που τα εκπαιδεύουν στην πρακτική του αποκεφαλισμού με σκυλιά.
Μάλιστα, τα σκυλιά τα ντύνουν με πορτοκαλιά ρούχα, όπως εκείνα που φορούσε ο τραγικός δημοσιογράφος.

Έχουν ανοίξει, στην κυριολεξία, οι ασκοί του Αιόλου. Έχουν απελευθερωθεί οι σκοτεινότερες δυνάμεις που έχουν υπάρξει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία, αλλά, ο κος Obama παίζει γκολφ και ο κος Cameron μετά από μία μικρή διακοπή, συνεχίζει να πίνει τα τσάγια του στην υπέροχη περιοχή της Κορνουάλλης .

Την ίδια ώρα, στα περίχωρα του Λονδίνου, νεαροί τζιχαντιστές, είτε μουσουλμάνοι δεύτερης γενιάς είτε και προσηλυτισμένα αγγλόπαιδα, στο όνομα του Αλλάχ, κάνουν περιπολίες και δίνουν διαταγές. Σταματούν ζευγάρια που περπατούν χέρι-χέρι γιατί αυτό είναι παραβίαση της Σαρίας, αρπάζουν με τη βία τη μπύρα ενός άλλου γιατί ο Αλλάχ απαγορεύει το αλκοόλ.

Στο Βέλγιο, ομάδες εκκολαπτόμενων τζιχαντιστών, πραγματοποιούν ανάλογες απειλές και σβήνουν συστηματικά τις πινακίδες με τις ονομασίες των πόλεων αντικαθιστώντας τις με το νέο όνομα που «ονειρεύονται» για τη χώρα: Belgistan.

Θα συμφωνήσω με όσους θεωρούν το «Ισλαμικό Κράτος» τον μεγαλύτερο κίνδυνο που έχει εμφανιστεί εδώ και αιώνες ίσως.

Θα συμφωνήσω, όπως έγραψα στην αρχή (και υπερθεμάτισα ίσως) πως οι ευθύνες του Ιμπεριαλισμού (που όσοι τον ταυτίζουν μόνο με τη Δύση είναι μάλλον ανιστόρητοι) είναι τεράστιες.

Θα πω όμως έντονα, θα φωνάξω με όλη μου τη δύναμη, πως πρόκειται για μια περίπτωση που πρώτα οφείλεις να την διαλύσεις, να την εξοντώσεις και μετά πια να «αναλύσεις» το πως και γιατί προέκυψε.

Η Τζιχάντ, είναι ο εχθρός-ο εχθρός της σκέψης και της κάθε σκέψης.

Και, δυστυχώς, είναι άλλη μία τραγωδία αυτή, με τις αλόγιστες και χωρίς έλεγχο δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, σε λίγο, η Χαμάς θα μοιάζει με ομάδα προσκόπων. Μια ομάδα «προσκόπων» που βέβαια δεν δίστασε να δολοφονήσει εν ψυχρώ μόλις χθες, κάπου 20 παλαιστινίους με την υποψία πως ήταν καταδότες για λογαριασμό του Ισραήλ.

Το «Ισλαμικό Κράτος» θα εκδηλωθεί και στην Παλαιστίνη-όπου νάναι. Θυμηθείτε το.

Και, δεν είναι διόλου τυχαίο, πως το «Ι.Κ.» επανδρώνεται και από «καθαρόαιμα» δυτικά αποβράσματα. Δολοφόνοι, βιαστές, και πάσης φύσεως διεστραμμένοι, τρέχουν να πυκνώσουν τις τάξεις του. Από την Ολλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και αλλού. Ο «επί γης παράδεισος» για αυτούς, αφού πια θα μπορούν να εγκληματούν ανενόχλητοι στο όνομα του Αλλάχ προστατευμένοι από το «Κράτος».

Διαβάζω το κείμενο μου και θλίβομαι. Όλη μου τη ζωή, υπερασπίστηκα με φανατισμό την ανοχή και την προστασία της διαφορετικότητας. Βλέπω, αυτή την ανοχή να τελειώνει, να στεγνώνει.

Η Δύση, η πόρνη, η εγκληματική, η υπεροπτική, κάποτε γέννησε έναν Διαφωτισμό. Η ελάχιστη υγρασία που έχει απομείνει από εκείνη τη δροσιά πρέπει να ξυπνήσει και να αντιδράσει. Όχι αύριο. Χθες. Και όσοι θεωρούν πως υπερβάλλω, ας μπουν στον κόπο να ενημερωθούν. Όχι από το CNN, ούτε από το BBC. Αυτά, είναι ας πούμε δυτικές προπαγάνδες.

Υπάρχουν και άλλα δίκτυα. Που χαρτογραφούν την επέκταση του καρκινώματος με ακρίβεια.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top