GuidePedia

0
Ερντογάν: Η πολιτική μου θα συνεχιστεί

“Τα ονόματα δεν έχουν σημασία. Τα ονόματα αλλάζουν σήμερα, αλλά η ουσία, η αποστολή, το πνεύμα, οι στόχοι και τα ιδεώδη (που υπερασπιζόμαστε) παραμένουν”, δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε περισσότερα από 30.000 μέλη του AKP στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στην Άγκυρα.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέθεσε σήμερα την ηγεσία του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κινήματός του, στον δελφίνο του, τον Αχμέτ Νταβούτογλου, υποσχόμενος ότι θα συνεχισθεί η πολιτική που εφαρμόζεται από το 2002 και πως θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο κόμμα του.
“Η υπόθεσή μας ανέκαθεν απομόνωνε τις προσωπικές φιλοδοξίες, την αλαζονεία, το μίσος και το φθόνο (. . .) η υπόθεσή μας δεν θα αλλάξει αύριο, ούτε θα εγκαταλειφθεί το μέλλον”, συνέχισε ο ισχυρός άνδρας της χώρας στην τελευταία ομιλία του ως αρχηγού του κόμματος και πρωθυπουργού, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.
Συνιδρυτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) το 2001, ο Ερντογάν, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί αύριο, Πέμπτη, αρχηγός του κράτους έπειτα από ένδεκα χρόνια που πέρασε επικεφαλής της κυβέρνησης, ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια συναισθηματική νότα, που έκανε πολλούς οπαδούς να δακρύσουν, όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
“Το AKP είναι το πέμπτο παιδί μου. Έφθασε ο καιρός να πούμε στο επανιδείν. Ξέρετε πόσο μου είναι δύσκολο να φύγω”, είπε. “Όμως θα παραμείνω σε επαφή μαζί σας, ίσως λιγότερα συχνά από πρώτα”.
Ο Ερντογάν, ο οποίος εξελέγη με το 52% των ψήφων από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να διατηρήσει τα ηνία της χώρας ενισχύοντας τις προνομίες του αρχηγού του κράτους.
Την περασμένη εβδομάδα, όρισε τον νυν υπουργό του επί των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, έναν από τους στενούς συνεργάτες του, για να τον διαδεχθεί στην ηγεσία του AKP και στη θέση του πρωθυπουργού.
Στην ομιλία του, ο Ερντογάν κατήγγειλε αυτούς που έχουν ήδη χαρακτηρίσει “μαριονέτα” του τον διάδοχό του. “Θα ήθελα να επιμείνω σ’ αυτό”, υπογράμμισε, “ο Νταβούτογλου δεν είναι προσωρινός. Πρέπει να το γνωρίζουν όλοι”.
Η υποψηφιότητα του 55χρονου Νταβούτογλου πρόκειται να εγκριθεί επισήμως από τα μέλη του AKP μέχρι το τέλος της ημέρας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top