GuidePedia

0
Image14.07.2014


Νέα παρέμβαση στο θέμα των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης έκανε ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην κατεύθυνση ότι η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ δεν είναι εφικτή όσο το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα.

Σε  μήνυμά του χθες στην Σανλιούρφα, επεσήμανε ότι υπάρχουν πάνω 200 μάρτυρες - νεκροί -  στη Γάζα, ενώ περιέγραψε τις επιχειρήσεις του Ισραήλ ως «τρομοκρατικές». Ανέφερε ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι καταδικασμένος να ζήσει στην απομόνωση αν δεν σταματήσει τους βομβαρδισμούς. «Μίλησα με τη Δύση και εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Ισραήλ έχει δίκιο …. Έχει ρίξει βόμβες πάνω από 400 τόνους και ο κόσμος εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλός»,είπε  για την στάση των δυτικών κυβερνήσεων. Η πρώτη σχετική  παρέμβασή του ήταν στις 12 Ιουλίου.

Από την άλλη μεριά, ο Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στην Τουρκία, κ. Moshe Kamhi, δήλωσε ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς δεν πρόκειται να επηρεάσουν τους διπλωματικούς δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. «Θεωρώ ότι οι διπλωματικές σχέσεις σύντομα θα εξομαλυνθούν», δήλωσε.

Στο μεταξύ ευρεία έκταση καταλαμβάνει στον τουρκικό Τύπο οι ισραηλινή επιχείρηση στην Γάζα όπου - τουλάχιστον - 162 άτομα, ανάμεσά τους και 33 παιδιά, έχουν χάσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή τους ενώ υπάρχουν και  1.000 τραυματίες που νοσηλεύονται.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top