GuidePedia

0
Το τραγικό τέλος της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines παραμένει προς το παρόν ένα μυστήριο. Ένα σαφές κίνητρο για τη σκόπιμη κατάρριψη του πολιτικού αεροσκάφους είναι αυτή τη στιγμή ελάχιστα ορατό. Άρα ήταν λάθος;

Η μηχανή προπαγάνδας της Ουάσιγκτον κινείται με τέτοια υψηλή ταχύτητα που είμαστε σε κίνδυνο να μην μπορούμε να την ακολουθήσουμε.
Η Ουάσιγκτον και το Κίεβο ισχυρίζονται ότι οι αυτονομιστές κατέρριψαν την πτήση ΜΗ17, με ένα πυραυλικό σύστημα που καλείται Buk.
Εάν παραδούμε το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο εικασίες ότι οι αυτονομιστές διέθεταν ένα τέτοιο σύστημα και εκπαιδευμένο προσωπικό για να το λειτουργήσει, το γεγονός ότι οι αυτονομιστές δεν έχουν κανένα κίνητρο να καταρρίψουν ένα πολιτικό αεροσκάφος, ούτε και η Ρωσία, δεν μπορεί να ξεπεραστεί έτσι απλά.
Οι Ουκρανοί έχουν αντιαεροπορικά συστήματα Buk στην περιοχή. Ακριβώς όπως οι αυτονομιστές και η ρωσική κυβέρνηση δεν έχουν κανένα κίνητρο να καταρρίψουν ένα πολιτικό αεροπλάνο, ούτε η ουκρανική κυβέρνηση, θα νόμιζε κανείς, ακόμα και οι ακραίοι παρανοϊκοί Ουκρανοί εθνικιστές οι οποίοι έχουν συγκροτήσει πολλές παραστρατιωτικές ομάδες στον αγώνα εναντίον των αυτονομιστών, επίσης δεν έχουν κανένα κίνητρο.
Ρώσοι στρατιωτικοί εξοικειωμένοι με το οπλικό σύστημα, αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν πραγματικά εκπαιδευτεί για την σωστή χρήση του όπλου. Παρόλο που η Ουκρανία έχει αυτά τα όπλα, οι Ουκρανοί, σε 23 χρόνια από τότε που η Ουκρανία διαχωρίστηκε από τη Ρωσία, δεν λαμβάνουν πραγματικά εκπαίδευση πάνω σε αυτά τα συστήματα. Έτσι, η κατάρριψη του πολιτικού αεροπλάνου δεν ήταν κατά λάθος, αλλά περισσότερο οφείλεται σε ανικανότητα.
Το πρόβλημα με την εξήγηση των Ρώσων στρατιωτικών είναι ότι δεν εξηγούν γιατί το αντιεροπορικό σύστημα Buk αναπτύχθηκε κοντά ή εντός εδάφους που ελέγχεται κυρίως από τους αυτονομιστές, όπως οι τελευταίοι δεν διαθέτουν στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Φαίνεται περίεργο για την Ουκρανία να έχει ένα ακριβό αντιεροπορικό σύστημα σε μια περιοχή στην οποία δεν έχει καμία στρατιωτική χρήση και όπου η θέση του θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να έρθει υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, και το ίδιο το σύστημα, όπως αυτό συνέβη τόσες πολλές φορές με άλλου είδους όπλα.
Καθώς η Ουάσιγκτον, το Κίεβο, και μέινστριμ μέσα ενημέρωσης έχουν όλα δεσμευθεί για την προπαγάνδα και για έναν βρώμικο πληροφοριακό πόλεμο, δεν πρόκειται να αντλήσουμε οποιαδήποτε αξιόπιστη πληροφορία από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ. Θα πρέπει καταλάβουμε τα γεγονότα μόνοι μας.
Ένας τρόπος για να ξεκινήσουμε είναι να θέτουμε ερωτήσεις: Γιατί ήταν το πυραυλικό σύστημα, εκεί που ήταν; Γιατί να διακινδυνεύσει η Ουκρασνία ένα ακριβό σύστημα σε ένα περιβάλλον σύγκρουσης στο οποίο δεν έχει καμία χρήση; Ανικανότητα, είναι μια απάντηση, μια άλλη είναι ότι το σύστημα είχε τον λόγο του να είναι εκεί που ήταν.
Για ποιά χρήση; Οι ειδήσεις και μια σειρά από έμμεσες αποδείξεις παρέχουν δύο απαντήσεις. Η μία είναι ότι Ουκρανοί υπερ-εθνικιστικές εξτρεμιστές είχαν ως στόχο να καταρρίψουν το προεδρικό αεροσκάφος του Πούτιν και από σύγχυση κατέρριψαν το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμών.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, προφανώς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ανέφερε ότι το μαλαισιανό αεροσκάφος και το αεροσκάφος του Πούτιν πετούσαν σχεδόν το ίδιο δρομολόγιο, με λίγα λεπτά απόστασης το ένα το άλλο. Σύμφωνα με το το Interfax το αεροπλάνο του Πούτιν και το μοιραίο Boeing διασταυρώθηακν στο ίδιο σημείο. Αυτό ήταν κοντά στην Βαρσοβία στο ύψος των 10.100 μέτρων. Το προεδρικό αεροσκάφος ήταν εκεί στις 16:21 ώρα Μόσχας και το μαλαισιανό αεροσκάφος ήταν εκεί στις 15:44 ώρα Μόσχας. Τα περιγράμματα των αεροσκαφών είναι παρόμοια, οι γραμμικές διαστάσεις είναι επίσης πολύ παρόμοιες, όπως και ο χρωματισμός, σε μία αρκετά μακρινή απόσταση είναι σχεδόν ταυτόσημα.
Δεν έχουμε δει μια επίσημη ρωσική άρνηση, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ρωσική κυβέρνηση ως απάντηση στην είδηση από το Interfax ανέφερε ότι προεδρικό αεροπλάνο του Πούτιν δεν έχει πάρει την διαδρομή της Ουκρανίας από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών.
Πριν αντιληφθούμε την άρνηση αυτή στην ονομαστική της αξία, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο υπαινιγμός ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας σημαίνει ανοικτό πόλεμο, τον οποίο θέλει να αποφύγει η Ρωσία. Με αυτό, συνεπάγεται επίσης και η συνενοχή της Ουάσιγκτον, καθώς είναι εξαιρετικά απίθανο ότι οι μαριονέτες της Ουάσιγκτον στο Κίεβο θα διακινδυνεύσουν μια τέτοια επικίνδυνη πράξη χωρίς την υποστήριξη της Ουάσιγκτον. Η ρωσική κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε έξυπνα και λογικά, αρνούμενη τις εκθέσεις μιας απόπειρας δολοφονίας του Ρώσου προέδρου από την Ουάσιγκτον και τις μαριονέτες των Αμερικανών στο Κίεβο. Διαφορετικά, η Ρωσία πρέπει να κάνει κάτι γι 'αυτή την απόπειρα, και αυτό σημαίνει να εμπλακεί σε ανοιχτό πόλεμο.
Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι οι Ουκρανοί εξτρεμιστές που λαμβάνουν μέρος στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία ως στήριγμα του τακτικού στρατού, κατέστρωσαν το σχέδιο προκειμένου να ρίξουν το φταίξιμο στη Ρωσία. Εάν συνέβη κάτι τέτοιο, πιθανόν να προήλθε μετά από δραστηριότητες της CIA ή κάποιας άλλης μυστικής υπηρεσίας των Αμερικανών, και είχε ως στόχο να αναγκάσει την ΕΕ να σταματήσει να αντιστέκεται στις κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας και να διακόψει τις πολύτιμες οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία. Η Ουάσιγκτον είναι απογοητευμένη ότι οι κυρώσεις της είναι μονομερής, δεν υποστηρίζονται από τις μαριονέτες της στο ΝΑΤΟ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, εκτός ίσως από τον Βρετανό πρωθυπουργό.
Υπάρχουν σημαντικές έμμεσες αποδείξεις για την υποστήριξη αυτής της δεύτερης εξήγησης. Υπάρχει το βίντεο στο Youtube, το οποίο λίγες ώρες μετά την κατάρριψη το κυκλοφόρησαν οι μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου, μεταφρασμένο σε μισή ντουζίνα γλώσσες, και θέλει να είναι μια συνομιλία μεταξύ ενός Ρώσου στρατηγού και των αυτονομιστών οι οποίοι συζητούν την περίπτωση της κατά λάθος κατάρριψης πολιτικού αεροσκάφους, πάνω από την εμπόλεμη ζώνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται ο Πωλ Γκρεκ Ρόμπερτς, υφυπουργός Οικονομικών επί Ρήγκαν, η έρευνα του κώδικα στο βίντεο από εμπειρογνωμόνες αποκαλύπτει ότι αυτή η συζήτηση έλαβε χώρα μια μέρα πριν καταρριφθεί το αεροσκάφος.
Ένα άλλο πρόβλημα με το βίντεο είναι ότι, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι αυτονομιστές θεωρητικά θα μπορούσαν να μπερδέψουν ένα αεροσκάφος σε 33.000 πόδια με ένα στρατιωτικό αεροπλάνο, ο ρωσικός στρατός δεν θα ξεγελιόνταν έτσι απλά. Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι η προσπάθεια απόδειξης της συμμετοχής του ρωσικού στρατού στην κατάρριψη, κάνει το βίντεο διπλά αναξιόπιστο.
Το Κίεβο και η Ουάσγικτον ώρες μετά την κατάρριψη είχαν έτοιμες αποδείξεις για να ρίξουν το φταίξιμο για τη Ρωσία. Το μήνυμα: Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, πριν να παρουσιαστούν οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία. Τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, όπως το βρετανικό BBC, πέρασαν σε ένα ντελίριο κατηγορώντας τη Ρωσία, με τον ίδιο παλμό που το κάνουν τώρα από τον προηγούμενο Νοέμβριο, λίγο πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι.
To μόνο συμπέρασμα προς το παρόν είναι ότι το σύνολο του κύκλου ειδήσεων που σχετίζονται με την κατάρριψη του αεροσκάφους της Μαλαισίας, ειδικά των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, και των περισσότερων δυτικών στην Ευρώπη, είναι ενορχηστρωμένο έτσι ώστε να επιρρίψει την ευθύνη της κατάρριψης στον Πούτιν. Αυτό που βλέπουμε είναι η συνολική διαφθορά της δυτικής δημοσιογραφίας - με την αυτοκρατορική ατζέντα της Ουάσιγκτον.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top