GuidePedia

0


Ως «γελοίες κατηγορίες» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ, τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί δημοσιογράφων πρακτόρων, με αφορμή τη σύλληψη του ανταποκριτή του CNN στην Τουρκία, ο οποίος κάλυπτε τις νέες διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί.
«Υποστηρίζουμε, με κάθε μέσο, την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία και εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα, περιλαμβανομένης και της υπόθεσης του ανταποκριτή του CNN Ιβάν Γουάτσον», είπε η Χαρφ.
Ο Ερντογάν, χθες, χαρακτήρισε τον Γουάτσον και δημοσιογράφους του Spiegel και του BBC ως πράκτορες. Όταν όμως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για να περιγράψει τις δηλώσεις ηγέτη συμμαχικής υποτίθεται χώρας, τότε κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι, εκτός από τον Ερντογάν. Μάλλον είναι απασχολημένος. Μιλάει με τον Αλλάχ, με τους Αμερικανούς θα ασχοληθεί; Πώς να χαρακτηρίσει κανείς τον Αμερικανό πρόεδρο, που πρόσφατα μας έλεγε (στο διεθνές ακροατήριο) ότι αναζητούσε τη γνώμη – συμβουλή του Ερντογάν για ζητήματα που άπτονται της ανατροφής των δυο του παιδιών…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top