GuidePedia

0

Ένα γεγονός που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, πέρασε, ως συνήθως, σχεδόν απαρατήρητο στην Ελλάδα. Στις 19 Μαΐου ένας Σλάβος, ο 18χρονος Γκιόρτσε Πετρόφ, δολοφονήθηκε από έναν Αλβανό, ο οποίος επιχείρησε να κλέψει το ποδήλατο του θύματος. Υπό άλλες συνθήκες το θλιβερό γεγονός θα αποτελούσε απλώς θέμα του αστυνομικού δελτίου. Δεν συνέβη όμως έτσι στα Σκόπια.
Από την ημέρα του θανάτου του 18χρονου, σε καθημερινή βάση, σημειώνονται αντιαλβανικές διαδηλώσεις στα Σκόπια. Χιλιάδες «μακεδόνες» όρμησαν στην αλβανική συνοικία των Σκοπίων, έκαψαν αλβανικά καταστήματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία προσπαθούσε να τους συγκρατήσει.
Σημασία επίσης έχει ο τρόπος με τον οποία τα σκοπιανά ΜΜΕ κάλυψαν το γεγονός. Φίλα προσκείμενα στο εθνικιστικό κόμμα του Γκρουέφσκι προέβησαν σε φρικιαστικές αποκαλύψεις, οι οποίες αποδείχτηκαν μυθεύματα, σχετικά με τον τρόπου του θανάτου του άτυχου 18χρονου, αλλά και τον αριθμό των δραστών. Ο φιλοκυβερνητικός ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Ελεύθερη Μακεδονία», το οποίο διευθύνει ο στενός φίλος του Γκρουέφσκι Μιλένκο Νεντελκόφσκι, ανέφερε μάλιστα ότι συμμορία Αλβανών, με τσεκούρια και τυριά, κατακρεούργησαν τον 18χρονο «μακεδόνα».

Ο ίδιος εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των Αλβανών της ΠΓΔΜ. Τις επόμενες ημέρες, η προανάκριση απέδειξε, ότι ο 18χρονος όταν είδε τον Αλβανό να του κλέβει το ποδήλατο τράβηξε ο ίδιος μαχαίρι, αλλά πάνω στην συμπλοκή το μαχαίρι καρφώθηκε στο δικό του κορμί. Η αποκάλυψη αυτή, αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο τους «μακεδόνες» κατά των Αλβανών συμπατριωτών τους, υπό την κάλυψη μάλιστα της κυβέρνησης Γκρουέφσκι.
Εδώ και χρόνια, η κρίση στις σχέσεις Σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια είναι τεταμένες. Στις πρόσφατες εκλογές η ένταση κλιμακώθηκε. Παράλληλα όμως η κυβέρνηση Γκρουέφσκι έχει να αντιμετωπίσει και τον ανένδοτο αγώνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το όποιο όχι μόνο εξακολουθεί να αρνείται να καταλάβει τις έδρες του στο κοινοβούλιο, αλλά δημιουργεί ένα νέο, παράλληλο κοινοβούλιο, που δεν θα είναι προϊόν της νοθείας του Γκρουέφσκι.
Ο Γκρουέφκσι, στενά πιεζόμενος από την αντιπολίτευση, όφειλε να ανακαλύψει έναν νέο εχθρό, εντός των τειχών, αυτή τη φορά, για να συσπειρώσει γύρω του τους Σλάβους των Σκοπίων. Κατά τη διάρκεια των εκλογών ο εχθρός και το μέσω συσπείρωσης ήταν η Ελλάδα. Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν, που το ΝΑΤΟ έδωσε πραγματικό χαστούκι στη μεγαλομανία του και που το σλαβικό, εσωτερικό μέτωπο, δεν είναι αρραγές, καθώς η αντιπολίτευση δείχνει να αποδέχεται συμβιβασμό με την Ελλάδα, με αντάλλαγμα την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο Γκρουέφκσι ξεκίνησε ένα νέο παιχνίδι, πολύ πιο επικίνδυνο όμως, για την εύθραυστη ενότητα του κράτους του.

Το ισχυρότερο αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, το οποίο, μέχρι τις πρόσφατες εκλογές, ήταν και κυβερνητικός του εταίρος, το DUI, δεν αποτελεί παρά την πολιτική πτέρυγα του παραρτήματος του UCK στην ΠΓΔΜ. Ωστόσο, ένα παιχνίδι για να παιχτεί χρειάζεται, συνήθως, δύο παίκτες. Έτσι, φαίνεται τελικά, ότι ο Γκρουέφκσι και οι Αλβανοί του DUI παίζουν και οι δύο το παιχνίδι των εθνοτικών συγκρούσεων, με μόνο σκοπό τον αποκλεισμό της σλαβικής και αλβανικής αντιπολίτευσης και την από κοινού νομή της εξουσίας.
Καλλιεργώντας όμως την εθνοτική βία, την οποία αμφότεροι οι συνέταιροι της απάτης, θεωρούν ότι είναι σε θέση να ελέγξουν, υπονομεύουν όμως στην πραγματικότητα την όποια «εθνική» ενότητα υπάρχει στο «artificial state» (τεχνητό κράτος) που λέγεται ΠΓΔΜ.
Κι αυτά πληρώνονται, όχι τόσο από τους Αλβανούς που μπορούν να θεωρούν ότι όλα αυτά μακροπρόθεσμα τους ευνοούν… Το σενάριο εμφάνισης των Σλάβων ή των Αλβανών ως των βασικών εσωτερικών εχθρών, εκατέρωθεν, είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το υπάρχων μεταξύ των δύο εθνοτήτων χάσμα.

Η προσπάθεια του Γκρουέφσκι και των Αλβανών συνεταίρων του να κρύψουν κάτω από το χαλί της εθνοτικής βίας την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταστρατήγηση τα ελευθερίας του Τύπου, την φτώχια και τη διαφθορά που βασιλεύουν σε αυτό που οι δημιουργοί του αποτολμούν να ονομάζουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ και σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχτεί η θρυαλλίδα που θα τινάξει στον αέρα αυτό το μόρφωμα ιστορικού παραλογισμού.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top