GuidePedia

0


Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Όπως σας έχω πεί σε παλαιότερα άρθρα δεν στηρίζω κανένα κόμμα γιατί όλα είναι συμπληρωματικές όψεις ενός αποτυχημένου και χρεοκοπημένου συστήματος διακυβέρνησης που δεν μπορεί να παράγει λόγο, σωστές επιλογές, σωστές αποφάσεις και έργα. Όλα ότι κάνουν είναι λάθος. Κάθε μέρα που χάνεται είναι εις βάρος τους.
Το παρόν σύστημα εξουσίας παίζει με το θάνατο ένα τυραννικό για το λαό παιγνίδι τριβής. Οι εξελίξεις μάλλον θα το προλάβουν.
Τα ποντίκια το ένα μετά το άλλο πηδούν στη θάλασσα. Οι τραπεζίτες μεταφέρουν τα λεφτά τους έξω. Οι “μεγαλοεπιχειρηματίες” κάνουν “επενδύσεις” με θαλασσοδάνεια ενώ σιγά-σιγά στέλνουν τα κεφάλαια και τα κεντρικά τους εκτός Ελλάδας (κυρίως Αγγλία και Γαλλία…) κοκ. Τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες έχουν φτάσει τα 80 δις ευρώ και θα σκάνε κάθε λίγο. Οι μετοχές – φούσκες στο ΧΑ συνεχίζουν να ανεβαίνουν χωρίς αιτία, αφού στο τέλος το κορόιδο που θα τις αγοράσει θα είναι ο Ελληνικός λαός με μια νέα πιο “πατριωτική” κυβέρνηση, που ετοιμάζεται για αυτό το χυδαίο project.
Οι εφοπλιστές/τραπεζίτες συνεχίζουν να μη πληρώνουν τα 10 δις ευρώ το χρόνο φόρους και η Ελλάδα να φορτώνεται με μνημόνιο 3 για ένα δάνειο 10 – 13 δις ευρώ…
Επι της μνημονιακής περιόδου, η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα για να αυξήσει τη παραγωγή της και τις εξαγωγές της. Δηλαδή, δεν έχει κάνει τίποτα για την ανάπτυξη. Λογικό είναι να μη θέλει να το κάνει και τώρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι προηγήθηκε η αποβιομηχάνιση της χώρας. Η αποβιομηχάνιση της χώρας και η αναμενόμενη σταδιακή πτώχευσή της ήταν άλλωστε οι κύριοι λόγοι εισόδου της στην ΕΕ, όπως άλλωστε και των πρώην Ανατολικών κρατών. Τα ISO, η προστασία δήθεν του περιβάλλοντος και οι υπόγειες συμφωνίες παράδοσης ορυκτών και πηγών ενέργειας, οι πόλεμοι για τους υδρογονάθρακες και τις γεωθερμικές πηγές μείωσαν ή εξαφάνισαν τη βιομηχανική παραγωγή μικρών χωρών όπως η Ελλάδα, η  Γιουγκοσλαβία, η Ουκρανία κλπ.
Αυτά ήδη πολλά ιστολόγια έχουν αρχίσει και τα ανεβάζουν και τα αναλύουν με λιγότερο ή καλύτερο τρόπο. Οι γεωστρατηγικές επιλογές όμως, αυτές για τις οποίες έχει μιλήσει η Ψαρούδα-Μπενάκη δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη. Έρχοννται. Για την ακρίβεια είναι μέσα στην Ελλάδα. Όλοι οι μηχανισμοί είναι έτοιμοι.
Για τα προσχήματα η “κυβέρνηση” Σαμαρά θα εμφανίσει ένα εγκάθετο Σωτήρη, με δύο διαβατήρια, πρώην υπάλληλο και δεν ξέρω τί άλλο της Αμερικάνικης κυβέρνησης, που θα γνωρίζει δήθεν απο τεχνολογία, όσα ξέρει ο κ..λος της μαιμούς απο βούτυρο. Δεν με ανησυχεί ότι θα γίνει υπουργός ένας επι χρόνια αναγνώστης μου. Με ανησυχεί ότι οι τενεκέδες οι ξεγάνωτοι δεν λένε να βγάλουν φλάς δεξιά με πράξεις.
Πατάω γκάζι πλέον και θα είναι πολλά τα λεφτά…

H Ρωσία

Αν η Ρωσία δεν κατασκευάσει τον αγωγό South Stream, τότε δεν θα έχει κανένα λόγο ο Πούτιν να μη πάρει όλη την Ανατολική Ουκρανία, την Οδησσό και την Υπερδνειστερία, δημιουργώντας μια κατάσταση σαν τη Συρία. Στη Ρωσία δεν απομένει άλλη στρατηγική λύση απο το να ξεκινήσει μια μουσουλμανική προβοκάτσια όχι μόνο στη Βουλγαρία αλλά και στα μετόπισθεν, στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και με δέκα άτομα. Δεν χρειάζονται πολλοί. Ξέρετε πόσα τάγματα διαφορετικών συμφερόντων έχουν μπεί σαν προστάτες ή μετανάστες μέσα στην Ελλάδα. Όταν σκάσει η φάση, τότε θα βγούν όλα στο φώς… Ποιός θα πρωτοσωθεί; Από τώρα και στο εξής όλοι θα παρακολουθούν ο ένας τον άλλον. Έτσι δεν είναι;

Never Dance with Real Wolves. Το δεματάκι…

Τα αεροπλανοφόρα του Αμερικανικού στόλου δεν θα ήταν τίποτα να “τυφλωθούν” απο υπερηχητικούς πυραύλους πρόσκρουσης και δεν εννοώ για αυτούς που χρησιμοποιούν παλμό ηλεκτρομαγνητικού τύπου αλλά για παλμό ηλεκτρικού τύπου. Δεν θα μπορεί να σηκωθεί τίποτα μετά απο τη κασέλα.  Τον πύργο ελέγχου θα τον πάνε στο υπόγειο; Για τώρα, η ιστορία έχει να αποφασίσει ή αλλαγή σχεδίων ή ταχεία ανάπτυξη ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Η Μεσόγειος μυρίζει μπουρλότο.  Ο Σαμαράς ψάχνει για νέο υπουργό “Οικονομικών”, ενώ θα έπρεπε να ψάχνει για χαρτί υγείας επειγόντως…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top