GuidePedia

0
«Έπρεπε να τον σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Σολωμού»


Αναβρασμός επικρατεί την Τουρκία μετά το κατέβασμα της τουρκικής σημαίας μέσα από μια αεροπορική βάση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ από έναν έφηβο. Ακόμη κι αν επρόκειτο για ένα παιδί, ο εισβολέας «θα πληρώσει το τίμημα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σοκ, ωστόσο, προκαλεί η δήλωση του βουλευτή του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Αχμέτ, Ντουράν Μπουλούτ, ο οποίος ανέφερε πως «όπως έγινε στην Κύπρο όταν Ελληνοκύπριος διαδηλωτής προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από τον ιστό (Σολωμός Σολωμού), το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και στο Ντιγιάρμπακιρ».

«Κατεβάζουν την σημαία μέσα από το στρατόπεδο και ο στρατός δεν βγάζει άχνα, οι αξιωματικοί δεν βγάζουν άχνα, οι διοικητές δεν βγάζουν άχνα. Εκείνη η σημαία είναι η τιμή των Τούρκων. Εκείνη τη σημαία ένας Ελληνοκύπριος προσπάθησε να την κατεβάσει και τον έριξαν με μια μόνο σφαίρα. Έπρεπε οι Τούρκοι στρατιώτες να ρίξουν με μια σφαίρα και σ’ εκείνο το κάθαρμα που κατέβασε την τουρκική σημαία στο Ντιγιάρμπακιρ», δήλωσε ο ακροδεξιός βουλευτής, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης».

Το κατέβασμα της σημαίας στη διάρκεια των διαδηλώσεων στις 8 Ιουνίου καταδίκασαν επίσης το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει ο «Πολίτης», την τουρκική σημαία κατέβασε ένα παιδί το οποίο εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 14-15 χρόνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, και κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ στρατού και διαδηλωτών στην πόλη Νίτσε του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους επειδή αυτός που κατέβασε την σημαία ήταν παιδί, έδειξαν ευαισθησία και περιορίστηκαν αντιδρώντας με δύο προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα.

Η υποστολή της σημαίας προκάλεσε διαδηλώσεις εθνικιστών σε ολόκληρη την Τουρκία. Χθες το βράδυ εθνικιστές βγήκαν με τις τουρκικές σημαίες στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το επεισόδιο. Πορείες διαμαρτυρίας έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, στην Μπρούσα, στα Άδανα, στη Σαμψούντα, στο Τοκάτ, στη Σίβας, στο Καρς, στην Μερσίνα, στην Μπαλίκσεχιρ, στην Μαλάτια, στην Κόνια και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top