GuidePedia

0


Του καθ.δρ.Γ.Ζουγανέλη

Τι περίεργη xώρα που ειναι η Ελλάδα. Κανένας πολίτης δεν γνωρίζει τα πραγματικά αφεντικά της χώρας! Αφεντικό της χώρας είναι αυτός που δεν πληρώνει φόρους. Οι άρχοντες και οι βασιλιάδες ποτέ δεν πλήρωναν φόρους στην Ελλάδα, την Αργεντινή της ΕΕ.
Οι εφοπλιστές στην Ελλάδα Δεν πληρώνουν φόρους. To καημένο τον Έλληνα όμως αλλού τον βάζουν να κοιτάει. Τον θέλουν να βρίζει τους Γερμανούς, να βρίζει το  Θεό, να βρίζει τους Εβραίους, όλα του φταίνε. Απο την άλλη πλευρά, όσοι ακόμη και τώρα δεν πληρώνουν φόρους δίνουν ξεροκόμματα σε υπάνθρωπους για να μη το υπνεθυμίζουν στον Ελληνικό λαό. Τα κόλπα της Ιταλικής Μαφίας δεν είναι τίποτα μπροστά στην Ελληνική Κόζα Νόστρα. Ο Έλληνας όμως δεν θέλει να το δεί αυτό. Προτιμάει να ακούει το Ψεύτη FM (τριπλό νόημα) να τον δουλεύει γαζί.
Τα λέω αυτά γιατί πολύ επιδερμικά και εκτός του πολιτικού τους προγράμματος έχουν αντιμετωπίσει όλα τα κόμματα μεχρι τώρα το γεγονός, ότι οι εφοπλιστές και πιθανόν και άλλοι που κανείς δεν γνωρίζει δεν πληρώνουν φόρους.
Η Ελλάδα μετά απο χιλιάδες αυτοκτονίες παραμένει η χώρα της ομάδας των λίγων, χίλιοι έλεγε ότι έιναι ο Καραμανλής ο Θείος και μάλλον εννοούσε τους παροικούντες σε κάποια Λέσχη που συχνάζουν όλα τα λαμόγια της εποχής.
Η ηθική είναι για τα παιδιά του δημοτικού. Η ηθική δεν είναι για τα αφεντικά, που κρατούν τεφτέρι για τις αυναλλαγές τους. Οι άρχοντες θέλουν πειθήνιους πολίτες. Έτσι είναι. Υπάρχουν οι πάνω και οι κάτω. Αν πληρώνεις φόρους, πεινάς και δανείζεσαι σίγουρα ανήκεις στους κάτω.
Τεράστιο συνταγματικό πρόβλημα παραμένει στη πράξη η ανισότητα ανάμεσα σε πολίτες όπως αυτή εκφράζεται απο την ανισοκατανομή των φόρων, το διαφορετικό τρόπο που γίνονται οι διευθετήσεις και η επίλυση των διαφορών στα δικαστήρια, η ανισότητα στις απολαβές, η ανιστότητα στα καθήκοντα, η ανισότητα τα δικαιώματα, ο ρατσισμός που  δεν είναι μόνο φυλετικός ή θρησκευτικός αλλά και πολιτικός. Η Ελλάδα δεν είναι δύο ταχυτήτων όπως λέεν πολλοί, είναι η χώρα των πιθήκων και των ευγενών. Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός είναι ιστορίες για το δημοτικό. Έτσι κατάντησαν.
Ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση Λάτση στο Ελληνικό. Η εταιρεία του επιχειρηματία θα πληρώσει την αγορά του Ελληνικού με δόσεις, η κάθεδόση θα πληρώνεται ανα δύο χρόνια.
Αμφιβάλλω αν έχουν μπεί ρήτρες απο το κράτος σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας αθετήσει τη συμφωνία. Δεν είναι άλλωστε και κάτι που συναντάει κανείς για πρώτη φορά στην επενδυτική πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και στη κώφευση της αντιπολίτευσης, που για να μη ρωτάει και να κάνει θέμα αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή, επι χρόνια αποχωρέι διαμαρτυρόμενη πρός το καφενείο της Βουλής και το χαμάμ που έχει μέσα.
Αν κάτι δεν πάει καλά μετά απο δύο χρόνια, θα υπάρξει συμβιβασμός υπέρ του επιχειρηματία και στο τέλος το φιλέτο του Ελληνικού θα πουληθεί για το τίποτα. Δεν είναι τυχαίο ότι δενπροχώρησε η συμφωνία με το Κατάρ.
Εδώ βρήκα και κάτι πολύ ενδιαφέρον. Οι εταιρείες «MOTOR OIL» και «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ), είναι των κ.κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σπύρου Λάτση αντίστοιχα,  ΔΕΝ πρόκειται να πληρώσουν προς το δημόσιο ποσά που συνολικά υπερβαίνουν τουλάχιστον το 1 δις ευρώ, για πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Και λέμε «τουλάχιστον» γιατί αυτό το -γενναία προς τα κάτω στρογγυλοποιημένο- ποσό προκύπτει μόνο από ελέγχους που έγιναν για τα έτη 2010-2011. Μάλιστα, αν γίνουν διευρυμένοι έλεγχοι σε όλες του αυτού είδους εταιρείες, τα έσοδα που ενδεχομένως θα προέκυπταν για το δημόσιο υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 10 δις ευρώ (βλέπετε σχετικά εδώ)! Αυτά μόνο απο αυτούς τους δύο εφοπλιστάς και μόνο για τα συγκεκριμένα χρέη…
Αυτή η ζώσα  απαξία, η άνοδος της αξίας του τίποτα και η αγάπη στο δήθεν ωραίο όπως ορίζεται και προβάλλεται απο το πολιτικό σύστημα απομακρύνει τον πολίτη απο τις σωστές επιλογές, τον κάνει ανίκανο να κρίνει, του δημιουργεί ενοχές, τον κάνει να χάνει τον αυτοσεβασμό του και την ελπίδα στο καλύτερο, το οποίο εν τέλει αρνείται να δεί και να πιστέψει. Η δημοκρατία ήταν και είναι τελικά μόνο στα χαρτιά. Τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν τους πληβείους και όχι το λαό.
O ένας βρίζει τους Γερμανούς, ο άλλος τους Εβραίους, για τους εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους και πρόστιμα μιλάει μόνο ο κανένας. Είναι απλά τα πράγματα. Ο φόβος και ο πόνος έχει κάνει τον κόσμο να αποφεύγει ηθελημένα να βλέπει την αλήθεια.
Φόροους πρέπει να πληρώνουν όλοι κατά το ίδιο ποσοστό.
Πράγματι πρέπει να ξαναυπολογισθεί το χρέος και αυτό να γίνει το συντομότερο. Αλλά εσείς εμπιστεύεσθε το παρόν πολιτικό σύστημα να κάνει κάτι τέτοιο; Είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο κ.Καζάκης που επιθυμεί κάτι τέτοιο ευρέθηκε με εφημερίδα; Δεν θέλετε να το δείτε. Το ξέρω…
Δεν επιθυμώ καμμία αλλαγή στο παρόν σύνταγμα. Η ανάκτηση της ΕΘνικής κυριαρχίας είναι κάτι που πρέπει να γίνει πρώτα. Βαδίζοντας προς τη Βουλή πολλά μπορεί να γίνουν. Ξέρετε να περπατάτε;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top