GuidePedia

0

Επιστολή προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, απέστειλε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να του ζητήσει να τον… σώσει από τη νόμιμη κυβέρνηση της νήσου, η οποία τον «βασανίζει οικονομικά»…
Την επιστολή την απηύθυνε στον Τούρκο πρωθυπουργός, ως «εγγυητή» της Κυπριακής Δημοκρατίας! Φίλος του αποστολέα θα μεταφέρει στην Άγκυρα την επιστολή για να την παραδώσει στο πρωθυπουργικό γραφείο, κι αν δεν τον συμπονέσει ο Ερντογάν, θα πάει να διοργανώσει διαμαρτυρία στην τουρκική πρωτεύουσα!
Όπως μας πληροφορεί η «Χουριέτ», πρόκειται για τον Λεοντή Χρήστου, ετών 56, πατέρα τεσσάρων παιδιών και επιχειρηματία. Όπως αναφέρει, έχει στην ιδιοκτησία του δύο ταξί και 20 λεωφορεία, τα οποία αγόρασε δανειοδοτούμενος για να μεταφέρει τουρίστες ανάμεσα σε Λεμεσό και Λάρνακα.
Υποστηρίζει, ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν του δίνει άδεια, ενώ ακύρωσε και τις προηγούμενες άδειες που διέθετε, οδηγώντας τον σε οικονομική καταστροφή. Εάν δεν μπορέσει να βρει λύση στο πρόβλημά του, ο Χρήστου αναφέρει ότι θα περάσει στα κατεχόμενα για να προσπαθήσει να φτιάξει τη ζωή του εκεί.

Ο Χρήστου αναφέρει, ότι η Τουρκία ισχυρίστηκε το 1974 πως εισέβαλε για να διατηρήσει την τάξη, λέγοντας ότι η τάξη αυτή διασαλεύεται και γι’ αυτό κατέφυγε σε αυτή τη λύση. Βέβαια, η συνθήκη εγγυήσεων του 1960, αναγνωρίζει ως εγγυητές την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, άρα νομιμοποιούμαστε να ρωτήσουμε εάν έκανε το ίδιο και προς Αθήνα και Λονδίνο. Οι δε εγγυήσεις αυτές δεν αφορούν ζητήματα όπως αυτά που εγείρει ο Ελληνοκύπριος.
Επίσης, εάν αντιλαμβάνεται πόσα «παράθυρα» επικοινωνιακής εκμετάλλευσης ανοίγει στον Ερντογάν, ο οποίος παρά τα χίλια στραβά του χαρακτήρα του και της ιδεολογίας του, μόνο χαζός δεν είναι και γνωρίζει πώς να εκμεταλλεύεται τέτοιες ευκαιρίες, δημιουργώντας κατάλληλο κλίμα υπέρ της τουρκικής πλευράς, τη στιγμή που διεξάγονται συνομιλίες στο πλαίσιο μιας ακόμα απόπειρας επίλυσης του Κυπριακού.
Πιθανότατα, στην υπόθεση του Λεοντή Χρήστου κάτι υποκρύπτεται, ενδεχομένως και κάποιες από τις γνωστές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης. Εάν αυτό ισχύει, η ευθύνη γι’ αυτό το επικοινωνιακό φιάσκο βαρύνει και άλλους, όχι μόνον τον αποστολέα της επιστολής. Βέβαια, κάτι που μας προβληματίζει, είναι ότι στις γενικές της αρχές, η υπόθεση αυτή έχει κάποια στοιχεία ομοιότητας με αυτή την υπόθεση των Τουρκοκυπρίων που αντιστέκονται στα κατεχόμενα, παρά τις δικαστικές διώξεις, στρεφόμενοι εναντίον των κατοχικών αρχών.

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί, ας παρακολουθήσουμε λίγο την υπόθεση στην εξέλιξή της, αφού ίσως προκύψουν το επόμενο διάστημα ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα διευκρινίσουν την υπόθεση…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top