GuidePedia

0


Οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, κι έτσι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν ό,τι μπορούν για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το «σωστό» - το αν αυτό είναι δημοκρατικό ή όχι δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα.
Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε την Πέμπτη και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα ανταποκριτή σχετικά με τα δημοσιεύματα των Financial Times για το «σχέδιο Ζ» περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, αμφισβητώντας τη «δημοκρατική υπευθυνότητα» του Αλέξη Τσίπρα και στέλνοντας μήνυμα στήριξης προς της κυβέρνηση Σαμαρά.

«Ονομάσατε έναν πολιτικό για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να μιλήσω γι' αυτόν. Αυτοί λένε πως είναι πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε ακόμα στην πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα το 2011, και σχολίασε: «Πιστεύετε πως μια δημοκρατική χώρα, σαν τη Γερμανία, δεν θα έκανε σκέψεις για το τι πρέπει να κάνουμε, το πώς θα αντιδράσουμε;».

Και φυσικά δεν παρέλειψε να συγχαρεί την κυβέρνηση Σαμαρά για τα επιτεύγματά της, τονίζοντας πως «η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι δύο χρόνια πριν, και αυτό το βλέπουμε όλοι».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top