GuidePedia

0



Τελικά μάθαμε ποιος αποφάσιζε αν θα μείνει πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Και αυτοί δεν ήταν ούτε ο κ. Μπαρόζο ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά η κόρη του κ. Βενιζέλου Ελβίνα! Αυτό αποκάλυψε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Star και την Πόπη Τσαπανίδου. «Οταν γύρισα και κατέβηκα από το αεροπλάνο, βρήκα ένα e-mail από την κόρη μου που έλεγε “μπαμπά, ό,τι είναι να κάνεις κάν' το τώρα”. Αν δεν είχα κάνει δήλωση στις 5 το πρωί, δεν θα υπήρχαν τράπεζες την άλλη μέρα» ομολόγησε ο κ. Βενιζέλος διαψεύδοντας με καθυστέρηση ημερών το δημοσίευμα των «Financial Times» για την εμπλοκή του κ. Μπαρόζο στα εσωτερικά της χώρας μας.

Υπερασπίστηκε, πάντως, πλήρως τις «ύποπτες» κινήσεις εκείνη τη βραδιά του 2011, λέγοντας ότι ουδέποτε συμφώνησε με τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος. «Η πρόταση του κ. Παπανδρέου είχε μια συγκεκριμένη λογική. Δεν είχα ενημερωθεί και πιάστηκα εξ απίνης. Τοποθετήθηκα τότε για να βοηθήσω την κατάσταση, έπρεπε να μιλήσω στην Κ.Ο. και στα ΜΜΕ για να κρατήσω τη χώρα όρθια. Δεν άλλαξα ποτέ γνώμη» τόνισε. Αποκάλυψε δε ότι είχε προτείνει στον Γ. Παπανδρέου, κατά την επιστροφή τους από τις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011, να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, ώστε να ανακληθεί η απόφαση για το δημοψήφισμα, αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή από τον πρώην πρωθυπουργό.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αστειότητα» ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο επέβαλε εκλογές στη χώρα και υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε έρθει από τον Ιούνιο του 2011 σε καταρχήν συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά για τον σχηματισμό κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό και η συμφωνία οριστικοποιήθηκε «στις 3 Νοεμβρίου του 2011 χωρίς να το ξέρει κανείς άλλος».
Τέλος, τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα της 8ης Νοεμβρίου του 2011 δίνει ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς είχαν συμφωνήσει να είναι ο ίδιος ο μεταβατικός Πρωθυπουργός, με τον Ε. Βενιζέλο στη θέση του υπουργού Οικονομικών!

Αλέξανδρος Διαμάντης
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top