GuidePedia

0

Οι Τουρκοκύπριοι επιμένουν πώς οι έποικοι θα παραμείνουν στην Κύπρο λαμβάνοντας υπηκοότητα. Διαφορετικά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία λύση του Κυπριακού, απειλούν. Μαζί με τους εποίκους παραμένουν και τα κατοχικά στρατεύματα. Κι όμως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης υπερασπίζεται το νέο «σχέδιο Ανάν», αυτό που θα κάνει την Κύπρο από κράτος κοινότητα και θα βάλει τους τουρκοκύπριους στην Ε.Ε. την επόμενη ημέρα.  
Στις μέχρι σήμερα «κόκκινες γραμμές» των Τ/κ περιλαμβάνεται η πρόνοια όσον αφορά το θέμα της ιθαγένειας να είναι πολίτες του κράτους που θα δημιουργηθεί μετά την ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού όσοι σήμερα στα κατεχόμενα κατέχουν την υπηκοότητα του ψευδοκράτους.
Εμμέσως με αυτόν τον τρόπο καθίστανται πολίτες του κράτους που θα προκύψει, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσοι έποικοι είναι υπήκοοι του ψευδοκράτους, δηλαδή η πλειοψηφία του. Το επιχείρημα της τ/κ πλευράς ότι δεν κατέχουν όλοι οι έποικοι την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους είναι εν μέρει σωστό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν τις τελευταίες «εκλογές» στα κατεχόμενα υπήρξαν μαζικές «πολιτογραφήσεις» εποίκων, πρακτική που υπήρξε αντικείμενο αντιπαράθεσης και στην τ/κ πλευρά.
Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί χωριστές συναντήσεις του ΟΗΕ με Μαυρογιάννη και Οζερσάι, προπαρασκευαστική ουσιαστικά της κοινής συνάντησης που θα έχουν αύριο τα τρία μέρη. Αποκεί και πέρα θα σημάνει η έναρξη της δεύτερης φάσης των συνομιλιών, όπως θα καταγραφούν και συζητηθούν όλες οι πτυχές του Κυπριακού με τις συγκλίσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πριν περάσουμε στο περίφημο πάρε-δώσε των δύο πλευρών.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top