GuidePedia

0

Άρχισε η προπαγάνδα κατά του Γκιουλέν

Ο «πόλεμος» που άρχισε και συνεχίζεται από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον θρησκευτικό ηγέτη του κινήματος ‘Hizmet’, Fethullah Gülen, και των ισλαμικών σχολών του, απασχολεί ιδιαίτερα την Αρμενία, γράφει το ρωσικό Ρέγκνουμ.
Ο λόγος είναι η νέα τροπή, που παίρνει η υπόθεση, από τους ισχυρισμούς κυβερνητικών εφημερίδων ότι ο Fethullah Gülen είναι, τελικά, αρμενικής καταγωγής, για αυτό επιδίδεται κατά της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν...
Σύμφωνα, άλλωστε, με τον επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης, ο Γκιουλέν και οι υποστηρικτές του στην Τουρκία, δημιούργησαν, φαινομενικά, ένα είδος «παράλληλου κράτους» στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, οι οποίες προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, προκειμένου να αλλάξει η κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο – συνεχίζει το δημοσίευμα- φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία, δημοσιεύουν άρθρα, που παρουσιάζουν τον Fethullah Gülen, ότι είναι «αρμενικής καταγωγής» και έμμεσα μαρτυρούν ότι όλο αυτό το περί σκανδάλων και διαφθοράς στη χώρα, είναι αποτέλεσμα των «μηχανορραφιών» των Αρμενίων της διασποράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Εποχή» του Γερεβάν (Αρμενία), η εκστρατεία αυτή δείχνει « τα απωθημένα τα οποία έχουν στην Τουρκία κατά των Αρμενίων, τα οποία γίνονται εργαλείο για να υποτιμήσουν τους αντιπάλους».
Για παράδειγμα, τα «Τουρκικά Νέα»- «Turkishnews.com», ωθούν ένα δημοσίευμα ότι ο παππούς του Γκιουλέν ήταν Αρμένης και το 1915 είχε εργασθεί σε κάποιον Ιμπραχίμ Μπέη, ο οποίος στρέφονταν κατά των Αρμενίων. Και λένε, ότι ο παππούς του Γκιουλέν, βοήθησε τους «συμπατριώτες του» να σκοτώσουν τον εργοδότη τους και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Ο πατέρας του ηγέτη του «Hizmet», πήρε τουρκικό όνομα και παντρεύτηκε μια Τουρκάλα, ανακήρυξε τον εαυτό του ως αφοσιωμένο Μουσουλμάνο.

Η εφημερίδα «Kapsam Haber», το προχωράει το θέμα πιο πέρα... Υποστηρίζει ότι ο πρόγονος του Γκιουλέν συμμετείχε «σε σφαγές των μουσουλμάνων», για αυτό το λόγο «αναγκάστηκε να κρυφτεί για λίγο στο Γερεβάν».

Με την ευκαιρία αυτή τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν «ίντριγκες» των Αρμενίων στην πρόσφατη τουρκική ιστορία, προκειμένου να αμαυρώσουν την εικόνα του Fethullah Gülen.
Έτσι, σε όλες τις περιπτώσεις που τα γεγονότα δεν τους πήγαν καλά, φταίνε οι Αρμένιοι, ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, λένε ότι ήταν αρμενικής καταγωγής.

Ως κατακλείδα το δημοσίευμα θα σημειώσει:

«Η τουρκική προπαγάνδα όταν βρίσκονταν σε αντιπαράθεση με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- γνωστό ως PKK, είχε επανειλημμένα δημοσιεύσει ότι ο τελευταίος ηγέτης του, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δεν ήταν Κούρδος, αλλά Αρμένης και το πραγματικό του όνομα ήταν Αγκόπ Αρτινιάν».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top