GuidePedia

0
Σε στελέχωση του κινήματος και πόλεμο καλεί τους συντρόφους της Άκρας Αριστεράς και της Αναρχίας ο Χρ.Ξηρός με ηγετική εμφάνιση σε βίντεο και επιστολή του. «Η μόνη λύση είναι η σύγκρουση και η ανατροπή. Όλα κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος. Καλώ τους συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτικη δράση για ενότητα στην πράξη. Έχουμε πόλεμο» λέει στο βίντεο. «Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι» αναφέρει στην επιστολή.
 Στο βίντεο, που διαρκεί 3 λεπτά και 52 δεύτερα, καταφέρεται εναντίον των μνημονίων, για τα οποία λέει ότι ευθύνονται για τη διάλυση της κοινωνίας και των υποδομών.

Απευθύνει έκκληση «σε όλους τους συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτικη δράση, ελεύθερους και αιχμάλωτους, για ενότητα στην πράξη. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο δεν κάνεις ψιλή κουβέντα. Δίνεις μάχες.
Σύντροφοι της ένοπλης δράσης, ελεύθεροι και αιχμάλωτοι, στηρίξτε και πλαισιώστε το εγχείρημά μας. Βγάλτε ανακοινώσεις υποστήριξης, βοηθήστε σε επίπεδο αναλύσεων και προτάσεων. Σύντροφοι της Άκρας Αριστεράς και της Αναρχίας, όσοι έχετε ακόμη μέσα σας το μικρόβιο της επανάστασης, ξεχάστε τις διαφορές και τις οριοθετήσεις. Δεν είναι καιρός για εσωστρέφεια και αυτοκατανάλωση. Είναι η ώρα της μάχης. Ο εχθρός είναι απέναντι και εκεί πρέπει να στραφούμε όλοι».

Το βίντεο κλείνει με την φράση: «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα».

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως όλα κατακτώνται με ποταμούς αίματος και ζητεί εκδίωξη όλου του πολιτικού προσωπικού και δήμευση της περιουσίας των τραπεζών.

Καλεί σε δημιουργία ομάδων περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά ενάντια στις κατασχέσεις και στο κόψιμο ηλεκτρικού και νερού. «Να μαζευόμαστε ακαριαία, να τους ξυλοφορτώνουμε» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Ραβδί και φτύσιμο σε υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους, μπάτσους, σεκιουριτάδες, σε όλα τα πληρωμένα τσανάκια των τραπεζων και του κράτους».

Η επίσης σκληρή δισέλιδη επιστολή που αναρτήθηκε στο Indymediaξεκινά με τους στίχους του Θούριου «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» και καταλήγει ως εξής: «14-1-14, Χριστόδουλος Ξηρός, Ελεύθερο μέλος της 17Ν».

Ο Χρ.Ξηρός ουσιαστικά προαναγγέλλει την επιστροφή του στον ένοπλο αγώνα λέγοντας: «Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος».

Παράλληλα, επιτίθεται στους δημοσιογράφους τους οποίους αποκαλεί «γνωστούς κροκόδειλους», «απατεώνες», «φερέφωνα των δανειστών» και προειδοποιεί: «Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει! Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ' το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου Καραϊσκάκης ''Όταν γυρίσω θα σας γ...ω''».


Δένδιας: Δεν σχολιάζω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη

«Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδιας, αναφερόμενος στην εμφάνιση του Χρ. Ξηρού με επιστολή και βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Indymedia.
«Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί» πρόσθεσε ο υπουργός.
Εν τω μεταξύ, τη φυλάκιση του Χριστόδουλου Ξηρού ζητούν με δήλωση τους η Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της, Αλεξία και Κώστας.

Συγκεκριμένα με αφορμή το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρούεξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας αδίστακτος, στυγνός, κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Θα πάρει τη θέση του στη φυλακή όπου και ανήκει.
Ντόρα Μπακογιάννη
Αλεξία Μπακογιάννη
Κώστας Μπακογιάννης»

Αθανασίου: Στις δηλώσεις τρομοκρατών απαντά η Δικαιοσύνη

«Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή και το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται. Για αυτό και η λειτουργία καταστήματος κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησης της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κράτη» πρόσθεσε.



πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top