GuidePedia

0

Απαγορεύτηκε στην τουρκική αστυνομία να διεξάγει έρευνα για μέλος της Αλ Κάιντα, αρχηγό ομάδας ισλαμιστών τρομοκρατών, ο οποίος είναι δεξιοτέχνης στους... αποκεφαλισμούς χριστιανών στη Συρία!!!
Συνελήφθη με ασυρμάτους της ΜΙΤ και με στρατιωτικό υλικό

Κίνηση απελπισίας η στροφή στο φονταμενταλιστικό ισλάμ, αναζήτηση κάποιων συμμάχων ακόμη και στο πλευρό της Αλ Κάιντα ή απλή παραφροσύνη; Πώς μπορεί, άραγε, να χαρακτηρισθεί το τελευταίο ανδραγάθημα του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος (σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα) έδωσε άσυλο στον απαγωγέα και δήμιο (με τελετουργικό αποκεφαλισμό) των ορθόδοξων αρχιερέων στη Συρία;

Η είδηση συγκλονίζει κάθε λογικό άνθρωπο. Όμως, η σύμπλευση του Ερντογάν με τη λογική φαίνεται πως είναι ακατόρθωτη, αφού ο πιεσμένος τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται πως προσπαθεί να βρει συμμάχους (ή προστάτες) στο φονταμενταλιστικό ισλάμ, εξυπηρετώντας και επί της ουσίας διασώζοντας έναν στυγνό δολοφόνο, ενώ θα έπρεπε να τον συλλάβει και να τον παραδώσει στα χέρια της Διεθνούς Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, άτομο που συνελήφθη στο Ικόνιο επειδή δεν είχε διαβατήριο, αποκαλύφθηκε πως είναι διοικητής μονάδας της Αλ Κάιντα που δραστηριοποιείται στη Συρία. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως ο συλληφθείς είναι ο Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ που εικονίζεται σε πολύ γνωστό βίντεο (που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο) να κόβει κεφάλι (που φέρεται να ανήκει σε έναν από τους απαχθέντες προ 9 μηνών ορθόδοξους σύρους αρχιερείς), η εισαγγελία ζήτησε από το ΥΠΕΞ άδεια για την διεξαγωγή έρευνας. Αλλά το υπουργείο απάντησε πως "είναι εσωτερικό θέμα της Συρίας".

Σύμφωνα με την είδηση, που δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίσα Τζουμχουριέτ, αστυνομικοί που περιπολούσαν στο Ικόνιο, σταμάτησαν για αναγνώριση στοιχείων τον Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ και επειδή δεν είχε διαβατήριο προχώρησαν στη σύλληψή του.
Η διαδικασία που εφαρμόζεται σε πολλούς πρόσφυγες από την Συρία, εφαρμόστηκε χωρίς καμία διαφοροποίηση και σε αυτόν. Καταγράφηκε η διεύθυνση του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Αλλά ένας εκ των αστυνομικών πρόσεξε πως ο Αμπντουραχμάνοφ ήταν αυτός που φαινόταν σε βίντεο να κόβει κεφάλι ανθρώπων στην Συρία.
Η αστυνομία κινητοποιήθηκε κι επειδή η διεύθυνση που είχε δώσει ο Αμπντουραχμάνοφ ήταν στην Κωνσταντινούπολη, ενημερώθηκε σχετικά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης.
Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την επιχείρηση και του συγκάτοικού του, και βρήκαν δύο χειροβομβίδες, 8 γεμιστήρες, 186 σφαίρες, παλάσκες και μαύρα ράσα που φορούσαν κατά τους αποκεφαλισμούς.

ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ
Ο Αμπντουραχμάνοφ που είχε την κωδική ονομασία Εμπού Μπανάτ κατά την διάρκεια της ανάκρισης ανέφερε πως εντός της οργάνωσης έχει τον βαθμό του διοικητή, και ότι περιστατικά αποκεφαλισμού σαν αυτά του βίντεο, γίνονται συχνά κατά τις Παρασκευές. 
Σχετικά με τους ασυρμάτους που βρέθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση και πιστεύεται πως προέρχονται από την ΜΙΤ, ο Αμπντουραχμάνοφ δήλωσε πως τους πήρε από ένα άτομο ονόματι Εμπού Τζαφέρ. 
Πληροφορίες που εμφανίστηκαν στην έρευνα τράβηξαν την προσοχή του ερευνητή Ερκάν Μετίν. Αυτός ήταν που στη ιστοσελίδα του την suryaniler.com, γράφτηκε πως οι μητροπολίτες απήχθησαν από την Αλ Κάιντα. 
Σε ιστοσελίδα της Ένωσης Καυκάσου, ο Αμπντουραχμάνοφ περιέγραψε το πώς απήγαγαν τους μητροπολίτες και μάλιστα ότι τους σκότωσαν δένοντας πάνω τους βόμβες. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αναφερόταν πως αυτοί που φαίνονταν να αποκεφαλίζονται ήταν χριστιανοί θρησκευτικοί ηγέτες, αλλά οι ταυτότητες τους ήταν ακαθόριστες. 
Οι αστυνομικοί παρά το ότι ο Αμπντουραχμάνοφ ομολόγησε την δολοφονία αυτή, δεν τον ρώτησαν ούτε το πώς τους απήγαγε, ούτε σχετικά με την μοίρα τους. 
Η εισαγγελία κατά την διάρκεια της προανάκρισης, ζήτησε άδεια για το περιστατικό του αποκεφαλισμού που έλαβε χώρα στην Συρία. Η εισαγγελία δεν μπορούσε να διεξαγάγει έρευνα για αδικήματα που διέπραξαν ξένοι πολίτες στο εξωτερικό. Αλλά όταν πρόκειται για "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" θα μπορούσε να προχωρήσει στην διεξαγωγή έρευνας  αν δινόταν άδεια από το αρμόδιο τουρκικό υπουργείο. Το υπουργείο απαντώντας προς την εισαγγελία στις 26/8/2013 ανέφερε πως δεν επρόκειτο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αλλά για εσωτερικό θέμα της Συρίας.
Το υπουργείο υποστήριξε πως η Τουρκία δεν αποτελεί θύμα σε αυτό το περιστατικό και δεν επέτρεψε την διεξαγωγή έρευνας. Και όμως στον φάκελο της υπόθεσης εμπεριέχεται σημαντική αλληλογραφία του υπουργείου Εξωτερικών. Εκεί αναφερόταν πως οι μητροπολίτες απήχθησαν από την στρατιωτική ομάδα του Αμπντουραχμάνοφ την Κατιμπετούλ Μουχατζιρούν, που τους μετέφερε αρχικά στο χωριό Αντζούρα στο Χαλέπι και μετά στο χωριό Σερμαντέ της πόλης Ιντλίμπ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top