GuidePedia

0

ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ" ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Οι Αλβανοί ενοχλήθηκαν από την παρουσία του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα και τις ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων με πιο πρόσφατη αυτή στις Πρέσπες. Θέλουν τα σύνορα αφύλακτα προκειμένου να μπαινοβγαίνουν τα μέλη του UCK και του UCC, να αναπτύσσουν την παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα τους εντός της ελληνικής επικράτειας και να οργανώνουν αλυτρωτικές ενέργειες.
Δημοσιεύματα του Αλβανικού Τύπου μιλούν για δυναμική επιστροφή του ελληνικού Στρατού στα σύνορα και κάνουν λόγο για ένταση στις διμερείς σχέσεις. Προκαλούν μάλιστα λέγοντας πώς οι περισσότεροι λαθρομετανάστες περνούν στη χώρα τους από την Ελλάδα προκειμένου να προωθηθούν στη Δύση.
«Τροφή» στα δημοσιεύματα έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων PDIU Σπετίμ Ίντριζι, ο οποίος δήλωσε πώς, «η επιστροφή του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα με την Αλβανία είναι απαράδεκτη και αρνητική εξέλιξη και συνιστά απειλή για τη χώρα μας».
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει πώς «ο Αλβανικός Στρατός δεν επιτηρεί τα σύνορα».
Προφανώς οι Αλβανοί ένοιωσαν ένα δείγμα της ισχύoς των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων όταν προ ημερών ενεργοποιήθηκε ο βόρειος τομέας της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και πραγματοποίησε άσκηση «Πυρπολητή» στις Πρέσπες με τους κομάντος να επιβιβάζονται στις ορεινές περιοχές.
Οι ριπές απο τα όπλα των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων και ο ήχος απο τα Chinook και τα Apache στα σύνορα θορύβησαν τους Αλβανούς, που μιλούν για «επαναφορά του Στρατού στα σύνορα».
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως οι Αλβανοί θέλουν τα σύνορα με την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι» προκειμένου να αναπτύσσουν οι UCKαδες ανενόχλητοι την παράνομη δραστηριότητα τους, από διακίνηση ναρκωτικών μέχρι κινήσεις επιβουλής κατά της Ελλάδας.
Και φαίνεται πώς οι ελληνικές κυβερνήσεις τους έχουν κάνει τη χάρη τόσα χρόνια. Η απόσυρση του Στρατού από τα σύνορα, η εγκατάλειψη των στρατιωτικών φυλακίων ήταν λάθος που κατάντησε την ελληνοαλβανική μεθόριο «μπείτε σκύλοι αλέστε», προκαλώντας φόβο και τρόμο στους κατοίκους των ελληνικών χωριών.
Πρόσφατα Δήμαρχοι της Ηπείρου είχαν ζητήσει με επιστολή τους τη επιστροφή του Στρατού στα σύνορα με την Αλβανία «προκειμένου να σωθούμε». Η παρουσία των συνοριοφυλάκων με τα μέσα που διαθέτουν δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top