GuidePedia

0

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης και καύσιμα με το δελτίο προβλέπεται σε απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με σκοπό να αντιμετωπίσει μία «διεθνή» ή/και «τοπική» «σοβαρή διαταραχή».Για όσους δεν το κατάλαβαν, η ελληνική κυβέρνηση πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο απόφαση για το πως θα κινηθεί σε περίπτωση που χώρα μας για τον οποιοδήποτε λόγο κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δηλαδή αντιμετωπίσει μία κατάσταση η οποία θα επιβάλει την γενική «επιστράτευση» όλων των ενεργειακών πηγών και μέσων μεταφοράς του έθνους.
Στην πηγή που θα παραπέμψουμε, αναφέρεται ότι «…με τη συγκεκριμένη απόφαση, υλοποιούνται στην ουσία οι προβλέψεις νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο, με την οποία ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο οι κοινοτικές οδηγίες για την ασφάλεια ανεφοδιασμού στην ενέργεια». Είναι όμως αρκετά πειστικό;

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό μία τέτοια περίπτωση σχετίζεται με την περίπτωση πολεμικής σύρραξης όπου όλες οι δυνάμεις του έθνους θα πρέπει να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια.
Η δεύτερη φυσικά περίπτωση η οποία μας έχει προκύψει τα τελευταία τριάμισι έτη έχει να κάνει με την εσωτερική οικονομική κατάρρευση όπου θα δημιουργήσει μία κατάσταση κατά την οποία η έλλειψη καυσίμων – μαζί με άλλα πολύτιμα βασικά αγαθά όπως φάρμακα, τροφή και «ασφάλεια» – θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τρόπο αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο.
Το σχόλιο που έχουμε να κάνουμε δεν είναι φυσικά γιατί η κυβέρνηση προχωράει σε τέτοιου είδους διαρρυθμίσεις, υπενθυμίζουμε ότι το «defence-point.gr» από την αρχή της κρίσης υπογραμμίζει την ανάγκη για την εκπόνηση ενός «Σχεδίου Β’» το οποίο θα προετοιμάσει τη χώρα μας τόσο για την περίπτωση στάσης πληρωμών όσο και… για ενδεχόμενη ζωή «μετά το Ευρώ».
Το σχόλιο που  είναι «γιατί τώρα» η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να προετοιμάζει το έδαφος για την αντιμετώπιση «άγριων» καταστάσεων από αυτές τις οποίες εξορκίζουν εδώ και τόσα χρόνια οι διάφοροι πολιτικοί ταγοί μας και μας επισημαίνουν πως όλα όσα βιώνουμε γίνονται ακριβώς για να τις αποφύγουμε.

Πώς γίνεται λοιπόν το «success story» να συνάδει με την προετοιμασία της χώρας για την αντιμετώπιση μίας έκτακτης κατάστασης σε εθνικό επίπεδο; Μάλλον απαιτούνται κάποιες διευκρινίσεις.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top