GuidePedia

0

ΠΛΗΡΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εισβάλλει στην Συρία και να καταλάβει περιοχές κοντά στα σύνορα με άλλοθι την δημιουργία "buffer zone" για δήθεων ανθρωπιστικούς λόγους, όπως καταδεικνύει η πολεμική της προετοιμασία. Άλλωστε η εκκένωση του αμερικανκού προξενείου στα Άδανα από μήνη της λέει πολλά για την έκταση που αναμένεται να λάβουν οι συγκρούσεις.
Ταυτοχρόνως και ενώ στο Αιγαίο δεν έχουν σταματήσει ούτε μέρα οι προκλήσεις με τις συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών επάνω από ελληνικά εδάφη, μεγάλος αριθμός μαχητικών έχουν μετασταθμεύσει στην ΑΒ Diyarbakır που θα αποτελέσει την κύρια βάση επιχερήσεων κατά της Συρίας.
Ταυτοχρόνως οι χερσαίες δυνάμεις "ζεσταίνουν τις μηχανές τους":
- Σε χώρους διασποράς αναπτύχθηκαν η 39η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού του 6ου ΣΣ και η 6η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού του 7ου ΣΣ καθώς και πυροβολαρχίες αντιαεροπορικών συστημάτων Ι-HAWK και Stinger στην επαρχία Kırıkhan. Oχήματα μεταφοράς πυρομαχικών αφικνούνται στους χώρους συγκέντρωσης και φορτώνονται τα οχήματα με πλήρες φορτίο μάχης.
- Πύραυλοι εδάφους-εδάφους Yildirim II έχουν μεταφερθεί από τα μικρασιατικά παράλια στα σύνορα με την Συρία και προστατεύονται από κινητά αντιαεροπορικά συστήματα,
- Η Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) που υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε α) τη λειτουργία 7 καταφυγίων με αποθηκευμένα τρόφιμα και αντισφυξιογόνες μάσκες κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, τα οποία θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση εκτόξευσης χημικών όπλων και β) τη διεξαγωγή ασκήσεων αντιμετώπισης ΠΒΧ απειλών από προσωπικό της υπηρεσίας. Παράλληλα, νοσοκομειακές μονάδες τέθηκαν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών μόλυνσης από χημικά όπλα.
- Σε αυξημένη ετοιμότητα («πορτοκαλί» συναγερμός) έχουν τεθεί οι Αεροπορικές Βάσεις (ΑΒ) της 2ης Τακτικής Αεροπορικής Διοίκησης, ενώ η ΑΒ του Εσκί Σεχίρ έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Τα αεροσκάφη-τάνκερ ΚC-135R έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας απογείωσης 30'.
- Στην 8η Κύρια Βάση Αεριωθούμενων (AJÜ) με έδρα την ΑΒ Diyarbakır έχουν μετασταθμεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις 151 και 152 Μοίρες της 5ης AJÜ/ΑΒ Merzifon καθώς και F-4/2020 της 171ης Μοίρας της 7ης AJÜ/ΑΒ Erhaç. Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό αναγνωριστικό RF-4E/TM που κατερρίφθη από την Συριακή αεράμυνα στις στις 21 Ιουνίου του 2012 ανήκε στη γειτονική 173 Μοίρα του Erhaç/Μαλάτειας.
- Τα αρχικά σχέδια και η μέχρι στιγμής προετομασία για αεροπορική εμπλοκή δείχνουν ότι είναι έτοιμες να εκτελέσουν αποστολές τόσο καταστολής αεράμυνας, όσο και προσβολής. Yπενθυμίζεται ότι η τουρκική Αεροπορία εκτέλεσε αποστολές CAP κατά την επιχείρηση ALLIED FORCE του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία με 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την ΑΒ Ghedi της Ιταλίας, αλλά από τότε άλλαξαν πολλά και κυρίως ο χώρος δράσης
Και όλα αυτά ενώ το Barbaros είναι έτοιμο να ξεκινήσει έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ λίγα μίλια από την φωτιά που ετοιμάζεται να ανάψει...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top